«Θύελλα» στο ΠΑΣΟΚ: Τα 4 κορυφαία στελέχη που αμφισβητούν τον Ανδρουλάκη – Όλες οι εξελίξεις

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ να ανεβάσει τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές

ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, μόλις τρεις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, καθώς η αδυναμία του Νίκου Ανδρουλάκη να αυξήσει την εκλογική δύναμη τος κόμματος, μετά την πανωλεθρία της Νέας Δημοκρατίας και την μη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει φέρει γκρίνια σε αρκετά στελέχη.

Μάλιστα ήδη έχουν βγει μπροστά κάποια ονόματα που μιλάνε ανοικτά για αλλαγή ηγεσίας στη Χάριλάου Τρικούπη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πλέον να βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση και τον ασκό το Αιόλου να φαίνεται πως έχει ανοίξει.

Ήδη η Νάντια Γιαννακοπούλου απ’ το βράδυ των εκλογών είχε προαναγγείλει αυτό που θα ακολουθούσε, καθώς στην κάμερα του ΣΚΑΪ είχε αναφέρει ότι πρέπει να συζητηθούν οι αιτίες του αποτελέσματος, λέγοντας όλο νόημα «όλα μα όλα οφείλουμε να τα συζητήσουμε και όταν λέμε ότι θα τα συζητήσουμε όλαεννοούμε όλα», με τον αποδέκτη του μηνύματος να μην είναι άλλος απ’ τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ακόμα πιο άμεση θέση για το θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πήρε ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε ανοικτά εσωκομματικές εκλογές. «Ο στόχος του κόμματός μας για τη δεύτερη θέση, στις Ευρωεκλογές, δεν επετεύχθη», αναφέρει και ζητά την εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος έως το τέλος του 2024.

«Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.Ζητώ, λοιπόν, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή του κάνει λόγο για «Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!».

Το ΠΑΣΟΚ σε βαθιά κρίση: Ο Κωνσταντινόπουλος αμφισβητεί ανοιχτά Ανδρουλάκη – Ζητά εκλογές

Στην ίδια γραμμή φαίνεται πως κινείται και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος μετά τα όσα ακούστηκαν για τα κακά ποσοστά του κόμματος στην Αττική, είπε ότι οι βουλευτές έλιωσαν τα παπούτσια του, τονίζοντας στο τέλος ότι «τα υπόλοιπα για το τι έφταιξε, εκεί που πρέπει».

Πιο συγκεκριμένα ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε: «Είχα αποφασίσει πως ό,τι έχω να πω για το εκλογικό αποτέλεσμα, να το πω στα θεσμικά όργανα.

Αυτό θα κάνω. Επειδή όμως, από την Κυριακή το βράδυ, γίνεται λόγος ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τη «μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας», που σε μερικά παραπολιτικά φτάνει μέχρι και σε στοχοποίηση βουλευτών, το πήρα προσωπικά.

Και το πήρα προσωπικά, γιατί λιώσαμε παπούτσια στις ευρωεκλογές, όλοι στην Α’ Αθήνας, η Νομαρχιακή, οι τοπικές οργανώσεις, όλοι.

Και κοίταξα τους αριθμούς. Γιατί καλό είναι να μιλάμε με αριθμούς.

Ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε σε αυτές τις ευρωεκλογές:

1. Από όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες που έχει το ΠΑΣΟΚ βουλευτή, στην Α’ Αθηνών είχαμε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο αποτέλεσμά μας, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές πριν ένα χρόνο. 28% ποσοστιαία αύξηση, από τότε που με εμπιστευτήκατε για βουλευτή.

2. Η Α’ Αθηνών ήταν η μόνη Εκλογική Περιφέρεια που, ως ΠΑΣΟΚ, καταφέραμε να αυξήσουμε ακόμα και τον απόλυτο αριθμό ψήφων που πήραμε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, πριν από ένα χρόνο.

3. Και στο Λεκανοπέδιο; Πέρα από την Α’ Αθηνών, σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες του Λεκανοπεδίου που έχουμε βουλευτή, και στης Μιλένας, και στου Παύλου, και στου Μανώλη, και στης Νάντιας, το ΠΑΣΟΚ αύξησε περισσότερο τα ποσοστά του σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο. Στο σύνολό του, το Λεκανοπέδιο συνέβαλε ουσιαστικά στη συνολική αύξηση τού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ.

4. Πανηγυρίζουμε; Προφανώς και όχι. Είμαστε ακόμα πολύ χαμηλά, όμως η δουλειά έχει ξεκινήσει και φέρνει αποτέλεσμα.

Γιατί δεν υπάρχει βουλευτής ή στέλεχος που να μην ίδρωσε τη φανέλα σε αυτές τις εκλογές. Κανένας δεν έκανε απεργία, κανένας δεν έτρεξε περισσότερο από άλλον.

Αν παρατηρήσατε, μιλάω πάντα σε πρώτο πληθυντικό, «πήραΜΕ», «καταφέραΜΕ», «αυξήσαΜΕ».

Ξέρετε γιατί; Διότι θα πάμε μπροστά μόνο όταν στεκόμαστε συλλογικά, παραδεχόμαστε και αναγνωρίζουμε όταν γίνεται δουλειά και δεν ψάχνουμε να ρίξουμε την ευθύνη, χωρίς να κάνουμε σωστή εκτίμηση της πραγματικότητας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινοβουλευτική μας ομάδα που κάνει δουλειά στην κοινωνία, στο Κοινοβούλιο και στα μέσα ενημέρωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, σε όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό επιβάλλει η ενότητα.

Αυτά προς το παρόν. Τα υπόλοιπα για το τι έφταιξε, εκεί που πρέπει».»

ΠΑΣΟΚ – Και ο Νίκος Παπανδρέου αμφισβητεί τον Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με όσα γράφονται τελευταία ακόμα ένα όνομα μπήκε στη λίστα όσων αμφισβητούν τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και ο Νίκος Παπανδρέου τάσσεται στη γραμμή Κωνσταντόπουλου και Γερουλάνου, με τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν εσωκομματικές διαδικασίες να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Ειδήσεις σήμερα:

Απέλυσε τον chef γνωστό μαγαζί των Βορείων Προαστίων για τις… χυδαίες ευχές στον Σλούκα

Ραγδαίες εξελίξεις με το νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Δεν είναι βιολογικός του πατέρας ο 23χρονος

Χανιά: Σοκ με τον θάνατο 20χρονου ναυαγοσώστη – Κατέρρευσε μετά από άγριο καυγά

Ομοβροντία για τα μέτρα πυροπροστασίας – Αντισυνταγματικός και ανεφάρμοστος ο κανονισμός της κυβέρνησης

Μύδροι Κραουνάκη για την κεντροαριστερά: «Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης» (video)

Κραουνάκης 1388x864 1

Μύδροι Κραουνάκη για την κεντροαριστερά: «Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης» (video)

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην κεντροαριστερά μίλησε ο Σταμάτης Κραουνάκης

Κάμερα έχει καταγράψει τον κουκουλοφόρο που έβαλε βόμβα στο beach bar του συζύγου της Χαλκιά

stoupas

Κάμερα έχει καταγράψει τον κουκουλοφόρο που έβαλε βόμβα στο beach bar του συζύγου της Χαλκιά

Ο δράστης που έβαλε τη βόμβα στο beach bar, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και φέρεται…

Οργή στην Χαλκίδα για τον ασυνείδητο που μετέφερε παιδί στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου! (video)

magnesianews 93

Οργή στην Χαλκίδα για τον ασυνείδητο που μετέφερε παιδί στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου! (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία με ένα παιδάκι να κάθεται στο πορτπαγκάζ εν…