Τι μάθαμε απ’ τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές – Ο νευρικός Μητσοτάκης και ο «εξαφανισμένος» Ανδρουλάκης

Καθόλου χαρούμενοι απ' τα αποτελέσματα της κάλπης για τις ευρωεκλογές δεν ήταν οι πολιτικοί αρχηγοί

ευρωεκλογές αρχηγοί

Εκπλήξεις και ανατροπές έκρυβε η χθεσινή κάλπη των ευρωεκλογών, με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων να είναι ιδιαίτερα «σφιγμένοι» καθώς κανείς δεν έπιασε τον στόχο του, με την αποχή του 60% να προβληματίζει τους πάντες.

Μάλιστα όταν οι ηγέτες των κομμάτων κλήθηκαν να κάνουν τις πρώτες τους δηλώσεις όλοι καταλάβαμε ότι κανένας τους δεν έμεινε ευχαριστημένος, με τη γλώσσα του σώματος αλλά και την έλλειψη ενθουσιασμού να μαρτυράει τα πάντα.

Ο νευρικός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός που είδε τη ΝΔ να έχει κάθετη πτώση στα ποσοστά της δεν γινόταν να μην είναι αμήχανος και νευρικός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, καθώς φάνηκε ότι προσπαθούσε να κρύψει τα παραπάνω χωρίς όμως επιτυχία.

Ο ίδιος επιχείρησε να μιλήσει για νίκη της ΝΔ, χωρίς όμως να γίνει πειστικός και παραδέχθηκε ότι δεν πιάστηκε ο στόχος με τις κινήσεις του να δείχνουν την απογοήτευση του, αλλά και την προσπάθεια για διαχείριση ήττας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουνούσε τα χέρια του αμήχανα μετά το τέλος, αλλά και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του οι οποίες είχαν αμηχανία και αυτές.

Πιο χαρακτηριστικά ο ίδιος είπε: «Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών».

Ο προσγειωμένος Στέφανος Κασσελάκης

Η κάθετη πτώση της Νέας Δημοκρατίας δεν συνδυάστηκε με άνοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει να μεταδώσει θετικά μηνύματα ναι μεν, χωρίς όμως να φαίνεται ιδιαίτερα ευδιάθετος όπως μας έχει συνηθίσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε περισσότερο στην ανθεκτικότητα που επέδειξε το κόμμα του, θυμίζοντας το πώς έφτασε μέχρι εδώ, ενώ ο προσανατολισμός της ομιλίας του ήταν στην επόμενη ημέρα και στις σύνθετες προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει ο χώρος της κεντροαριστεράς και ο ίδιος.

Χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Είμαστε ένα κόμμα το οποίο έχει περάσει πάρα πολλά μετά τη διπλή οδυνηρή ήττα πέρυσι. Εκεί που άλλοι με τεράστια χρέη και ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις, συμβούλους, κομματικές δαπάνες, απέναντι σε εμάς που μέσα στα μέτρα μας και καθαρά, μείναμε ηθικοί όπως έπρεπε. Απέναντι σε εκείνους, καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει».

Ο «εξαφανισμένος» Νίκος Ανδρουλάκης

Μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών μπορεί μερικοί να είδαν το ΠΑΣΟΚ σαν νικητή, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει όπως αποτυπώνεται και στην πρώτη αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο ίδιος είχε εξαφανιστεί για ώρα και δεν έβγαινε να κάνει κάποια δήλωση, πράγμα που δείχνει την επεξεργασία των δηλώσεων που θα έκανε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να κερδίσει χρόνο για την ερμηνεία του αποτελέσματος, ενώ όταν έπραξε κάτι τέτοιο ήταν αρκετά σφιγμένος και στάθηκε στην αποχή και τα λάθη που έχουν γίνει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε: «Μεγάλη μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη. Σήμερα γύρισε την δική του. Ως νέος πολιτικός σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζομαι με μια τέτοια πολύ αρνητική εξέλιξη, και γι’ αυτό θα αγωνιστώ ώστε η πολιτική να συγκινεί, να δίνει λύσεις, να γοητεύει και όχι να προκαλεί θυμηδία, απέχθεια ή νέα αδιέξοδα»

Ο ψύχραιμος Δημήτρης Κουτσούμπας

Μπορεί το ΚΚΕ να ανέβασε τα ποσοστά του και αρκετοί φίλοι του να βγήκαν να πανηγυρίσουν για το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά ο γενικός γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος ήταν και αυτός απ’ την πλευρά ψύχραιμος και χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, επισημαίνοντας την τεράστια αποχή που υπήρξε στην κάλπη.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά το αποτέλεσμα, είπε: «Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό, όμως υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ».

Αυτο-οργανωμένο Pride Χανίων: Μεγάλη συμμετοχή της LGBTQ κοινότητας – Μια σύλληψη Χανιώτη που απειλούσε την πορεία

Screenshot 2024 07 06 225102

Αυτο-οργανωμένο Pride Χανίων: Μεγάλη συμμετοχή της LGBTQ κοινότητας – Μια σύλληψη Χανιώτη που απειλούσε την πορεία

Ένας άντρας 40 ετών συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά διότι μέσω ανάρτησής του…

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: 4 έως 6 Οκτωβρίου το καταστατικό συνέδριο – Καταψηφίστηκαν οι προτάσεις για δημοψηφίσματα

kasselakis5

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: 4 έως 6 Οκτωβρίου το καταστατικό συνέδριο – Καταψηφίστηκαν οι προτάσεις για δημοψηφίσματα

Υπερψηφίστηκε η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για…

Φαρ ουέστ στο Γκάζι: Συνέλαβαν μπράβο που χτύπησε με γκλοπ διερχόμενο αυτοκίνητο

glob

Φαρ ουέστ στο Γκάζι: Συνέλαβαν μπράβο που χτύπησε με γκλοπ διερχόμενο αυτοκίνητο

Αστυνομικοί που συμμετείχαν σε στοχευμένη επιχειρησιακή δράση κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Γκάζι, υπό…

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι φωνές βουλευτών των Δημοκρατικών που ζητούν απόσυρση του Μπάιντεν

mpainten

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι φωνές βουλευτών των Δημοκρατικών που ζητούν απόσυρση του Μπάιντεν

Τέσσερις Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν μιλήσει ανοιχτά σχετικά με τις αμφιβολίες που υπάρχουν για το χρίσμα…