Newsroom

Newsroom

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, το απόγευμα της Πέμπτης. Περισσότερες πληροφορίες…

1 307

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, το απόγευμα της Πέμπτης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν έχουν γίνει έως τώρα γνωστές. Πενήντα λεπτά διάρκησε η συνομιλία και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η διάθεση για την εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης.

Εν τω μεταξύ την εκτίμηση ότι η παρέμβαση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο σημερινό Euro Working Group, σχετικά με την επιστολή του Έλληνα υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη κινείται σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή από την τοποθέτηση του τελευταίου Eurogroup στις 16/2 εκφράζουν κυβερνητικοί κύκλοι. Επισημαίνουν δε ότι, σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων.

Μάλιστα, στέκονται ιδιαίτερα στο χαρακτηρισμό της ελληνικής επιστολής, «που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση» σημειώνουν, ως Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη (Trojan horse).

Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ως «Δούρειο Ίππο» όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι αύριο, Παρασκευή, στις 4 το μεσημέρι θα διεξαχθεί το έκτακτο Eurogroup.

«Οι ελληνικές αρχές τηρούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι όλων των πιστωτών της, ενώ δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας προκειμένου να αποτραπούν τεχνικά εμπόδια στο πλαίσιο της Master Facility Agreement (Συμφωνία Κύριας Διευκόλυνσης), την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική σε σχέση με το οικονομικό και διαδικαστικό περιεχόμενο», αναφέρει το εν λόγω έγγραφο το οποίο επικαλείται το Reuters.

Σκοπός της εξάμηνης παράτασης του προγράμματος διάσωσης είναι μεταξύ άλλων η διασφάλιση έπειτα από στενή συνεργασία με Ευρωπαίους και Διεθνείς εταίρους ότι τα ενδεχόμενα “νέα μέτρα θα είναι πλήρως καλυμμένα χρηματοδοτικά, ενώ θα απέχουμε από μονομερείς ενέργειες που θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα”.

Το Reuters επισημαίνει πως στο έγγραφο που έχει στα χέρια του, δεν αναφέρονται οι όροι «τρόικα» ή «διάσωση».

Σύμφωνα με την επιστολή Βαρουφάκη προς Ντάισελμπλουμ, “η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αποφασιστικότητά της να συνεργαστεί στενά με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για:

Α) την επίτευξη της δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Β) να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις ουσιαστικές, ριζικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών μέσω της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, της αμειβόμενης απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής”.

 

 

Σεργουλόπουλος κατά Σεφερλή: «Δεν είναι το Δελφινάριο αρένα για να βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους» (video)

InCollage 20240909 125806699

Σεργουλόπουλος κατά Σεφερλή: «Δεν είναι το Δελφινάριο αρένα για να βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους» (video)

«Είναι μεγάλη διαφορά αυτό που λες ότι σατίριζες ανθρώπους, πολιτικούς και το χαιρόντουσαν και σου…

Καιρός: Προειδοποιεί για την κακοκαιρία Atena ο Μαρουσάκης – «Μεγάλος κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια»

Καιρός

Καιρός: Προειδοποιεί για την κακοκαιρία Atena ο Μαρουσάκης – «Μεγάλος κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια»

Το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται να φτάσει στη χώρα η κακοκαιρία Atena σύμφωνα με τον…

Απίστευτη οδηγός ΚΤΕΛ: Πήγε στο σπίτι τους έναν έναν τους επιβάτες λόγω της κακοκαιρίας (video)

5575338

Απίστευτη οδηγός ΚΤΕΛ: Πήγε στο σπίτι τους έναν έναν τους επιβάτες λόγω της κακοκαιρίας (video)

«Θα το ξαναέκανα. Όταν έχω επιβάτη 87χρονο με μπαστούνι που δεν μπορεί να περπατήσει, θα…