Newsroom

Newsroom

Το Ισραήλ συνεχίζει ακάθεκτο τη γενοκτονία: Επιθέσεις σε σχολείο και νοσοκομείο στη Γάζα

Ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι - Drone της Χεζμπολάχ σκότωσε 4 Ισραηλινούς στρατιώτες

AP24288047655889

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής από πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα.

«Το σχολείο επλήγη από οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού, με απολογισμό 15 νεκρούς και 50 τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μαχμούντ Μπασάλ, συμπληρώνοντας ότι ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε “κέντρο διοίκησης της Χαμάς” στη Γάζα, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάνεις (IDF). Ειδικότερα, ανέφεραν ότι έπληξαν κτίριο στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα (στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα) το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως νοσοκομείο. Το κέντρο «χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον του Ισραήλ, υπογραμμίζεται στην ενημέρωση που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν κατά την συγκεκριμένη επίθεση στο νοσοκομειακό συγκρότημα, όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν αναφέρθηκε σε αριθμό θυμάτων.

Η Χεζμπολάχ χτύπησε στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Εν τω μεταξύ, τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά σοβαρά, κατά την επίθεση με drones που εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής η Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Μπινγιαμίνα του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα στην στρατιωτική βάση, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του πρώην ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Αγγλία: Χαμός με την ασέβεια ποδοσφαιριστή – Έκατσε στη θέση που ήταν κρεμασμένη η φανέλα του Μπάλντοκ (photo)

baldok

Αγγλία: Χαμός με την ασέβεια ποδοσφαιριστή – Έκατσε στη θέση που ήταν κρεμασμένη η φανέλα του Μπάλντοκ (photo)

O μεσοεπιθετικός της Μίλτον Κέινς Ντονς, Τόμι Λι, έκανε μια κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις…

Γυαλιά καρφιά τα έκανε ο «γαλάζιος» δήμαρχος Νάουσας: «Θα σας γ@μ&#$ όλους, θα σας θάψω όλους» (video)

image 5

Γυαλιά καρφιά τα έκανε ο «γαλάζιος» δήμαρχος Νάουσας: «Θα σας γ@μ&#$ όλους, θα σας θάψω όλους» (video)

Η περίπτωση του «γαλάζιου» δημάρχου Νάουσας είναι εξαιρετικά σπάνια στα αυτοδιοικητικά χρονικά, αν όχι μοναδική!

Λουκέτο σε λούνα παρκ και στα Γρεβενά μετά από καταγγελία του πατέρα του 19χρονου Γιάννη (video)

6294233

Λουκέτο σε λούνα παρκ και στα Γρεβενά μετά από καταγγελία του πατέρα του 19χρονου Γιάννη (video)

Έκλεισε λούνα παρκ σε εμποροπανήγυρη των Γρεβενών, που λειτουργούσε με άδεια του τοπικού δήμου. Τα…