Newsroom

Newsroom

Το Λιμενικό απαντά μετά τον σάλο για τις εικόνες ντροπής με παιδί ΑμεΑ σε πλοίο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, «ευλογεί πρώτα τα γένια του», ότι το πλήρωμα έκανε σωστά την δουλειά του και η οικογένεια του παιδιού δεν δέχτηκε στην μεταφορά εντός του πλοίου

ΑΜΕΑ

Για την εικόνα ντροπής που δείχνει άτομο με αναπηρία να βρίσκεται στο πυρωμένο γκαράζ ενός ferry boat και κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, απάντησε το πρωί της Τετάρτης (26/06) ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου.

Η εικόνα αυτή, που ανέδειξε με εμφατικό τρόπο την έλλειψη προσβασιμότητας για τους ανάπηρους συνανθρώπους μας, προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις.

Το απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή Καβάλας – Θάσος, με το παιδί να μένει στο γκαράζ, μέσα στη ζέστη, για 45 λεπτά επειδή δεν υπήρχε ράμπα για ΑμεΑ.

 

Εικόνες ντροπής: Παιδί ΑμεΑ έμεινε σε γκαράζ του φέριμποτ για Θάσο γιατί δεν υπήρχε ράμπα αναπήρων (Video)

 

Τι απαντά το Λιμενικό για το περιστατικό

Μιλώντας στο OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, υποστήριξε: «Προσφέρθηκε στην οικογένεια να μεταφερθεί το κοριτσάκι αυτό επάνω, με τη συνδρομή του ειδικού καθίσματος φορείου που υπάρχει στα πλοία.

Η οικογένεια αρνήθηκε, δεν το ήθελε αυτό. Τους φέρανε νερά, αναψυκτικά, καφέδες, καρέκλες να καθίσουν, τους πρόσφεραν και τη δυνατότητα να τους μεταφέρουν σε άλλο σημείο που είναι στεγασμένο και ειπώθηκε από την μητέρα πως θα ήθελαν να καθίσουν λίγο στον ήλιο».

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε πως «Υπήρχε ένας άνθρωπος του πληρώματος καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού δίπλα τους, τους βοήθησαν να κατέβουν στον προορισμό τους και τους ευχαρίστησαν.

Η εικόνα αυτή είναι από κάποιο τρίτο άτομο, τα πραγματικά περιστατικά ήταν αυτά που σας ανέφερα. Αυτά έγιναν γνωστά κατόπιν διερεύνησης ενώ και από την οικογένεια δεν έγινε κάποια καταγγελία για το συμβάν».

Μιλώντας ωστόσο γενικότερα για το ζήτημα της μεταφοράς ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, ο Νίκος Αλεξίου διευκρίνισε πως είναι σε διαβούλευση με όλους τους φορείς, νομοθετική πρωτοβουλία «για να τοποθετηθούν πλατφόρμες ή ασανσέρ ή αναβατόρια με πλατφόρμα, όχι με καρεκλάκι, για να μην βγαίνουν οι άνθρωποι από τα δικά τους καρεκλάκια», ομολογώντας έτσι την έλλειψη προσβασιμότητας και μέριμνας για τους ανθρώπους αυτούς.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα: Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους-Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στη μάχη και ο στρατός (video)

φωτια κατσιμιδι

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα: Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους-Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στη μάχη και ο στρατός (video)

Οι καπνοί έφτσαν μέχρι τα νότια προάστια της Αττικής

Λάρισα: Στο Γενικό Νοσοκομείο 5 ανήλικα αδέλφια –Συνελήφθη η θεία τους που είχε την επιμέλειά τους

nosokomeio 1

Λάρισα: Στο Γενικό Νοσοκομείο 5 ανήλικα αδέλφια –Συνελήφθη η θεία τους που είχε την επιμέλειά τους

Η θεία τους που έχει και την επιμέλειά τους κακοποιούσε τα παιδιά μαζί με τη…