Newsroom

Newsroom

Το μωράκι που "τρέλανε" το ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Παρέα με το λίγων μόλις μηνών γιο της ψήφισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Σουηδέζα ευρωβουλευτής, Jytte Guteland.

58cc0f041dc52422658b487b

Η εικόνα της στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου έχοντας αγκαλιά τον γιο της κάνει το γύρω του κόσμου.

Η ίδια πάντως έχει δηλώσει πως θα πρέπει να θεωρηθεί κάτι συνηθισμένο να φέρνουν οι μητέρες τα παιδιά τους στο ευρωκοινοβούλιο όταν υπάρχει ανάγκη.

«Είναι κάτι κοινό να φέρνεις τα παιδιά στην εργασία, αλλά αρκετά ασυνήθιστο να έρθουν μαζί και να ψηφίσουν. Αλλά δεν υπάρχει γονική άδεια για μας τους ευρωβουλευτές» δήλωσε η κυρία Guteland.

«Θέλω οι γονείς να είναι σε θέση να έχουν γονική άδεια, ανεξάρτητα από τη δουλειά ή την εκχώρησή τους. Νομίζω ότι θα πρέπει επίσης να είμαστε φιλικοί προς τα παιδιά, έτσι ώστε το μωρό να μπορεί να έρθει μαζί, όταν είναι δυνατόν» πρόσθεσε.

Οι ευρωβουλευτές δεν έχουν επί του παρόντος δικαίωμα γονικής άδειας, και ενώ είναι σε θέση να λάβουν έξι μήνες άδεια μητρότητας ή πατρότητας, δεν μπορούν να αντικατασταθούν από έναν άλλο πολιτικό και υποχρεούνται να ψηφίσουν αυτοπροσώπως.

Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έσπευσαν να επαινέσουν την κυρία Guteland, αποκαλώντας την «εντυπωσιακή».

Η Σουηδία είναι μία από τις πιο γενναιόδωρες χώρες στον κόσμο όσον αφορά την γονική άδεια, με τους γονείς είναι σε θέση να λάβουν 480 ημέρες γονικής άδειας με αποδοχές, όταν ένα παιδί γεννιέται ή υιοθετείται.