Το παρασκήνιο της σύγκρουσης Μητσοτάκη με βουλευτές της ΝΔ: Οι διάλογοι που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ (video)

Έντονους διαλόγους με αρκετούς βουλευτές της ΝΔ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης

Έντονοι είναι οι τριγμοί εντός των τειχών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί, με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να αποδεικνύει περίτρανα κάτι τέτοιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΚΑΪ μέσω του χθεσινού κεντρικού δελτίου έφερε στο φως της δημοσιότητας τους διαλόγους του πρωθυπουργού με βουλευτές της παράταξης, οι οποίοι δείχνουν μια ξεκάθαρη κόντρα και ένα κύμα αμφισβήτησης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θέση του βουλευτή Μάριου Σαλμά, ο οποίος αναρωτήθηκε «Είμαστε με τους πολλούς ή τους λίγους; Χτυπήσατε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια; Κάνατε τίποτα για τους πολλούς;».

Τότε ο πρωθυπουργός χωρίς να απαντήσει με αποδείξεις στα ξεκάθαρα ερωτήματα αποφάσισε να περάσει στην επίθεση, λέγοντας «Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% γιατί στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς».

Χαμός με Μητσοτάκη και Σαλμά στην ΚΟ της ΝΔ: «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους λίγους» – «Δεν θα ανεχτώ υπονοούμενα»

Βέβαια οι συγκρούσεις δεν σταμάτησαν εκεί, αρκετοί έσπευσαν να σχολιάσουν τη λεγόμενη «ιδεολογική μετατόπιση» της Νέας Δημοκρατίας, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να είναι ένας απ’ αυτούς.

Χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων είπε «Θα ήταν λάθος να θεωρούμαι ότι εάν η ΝΔ γίνει λίγο ΠΑΣΟΚ και λίγο Ποτάμι αυτό είναι καλό. Και ο πατέρας σας διεύρυνση αλλά δεν έκανε ιδεολογική μετάλλαξη του πυρήνα της παράταξης».

Αμέσως ο πρωθυπουργός συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος και της λογικής «δεν δέχομαι να μου λέτε τίποτα», καθώς παρά να απαντήσει για ακόμη μια φορά επέλεξε να περάσει στην επίθεση τονίζοντας «Τηρώ κατά γράμμα την ιδεολογική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μην ξανακούσω ότι δεν έχει ιδεολογικό στίγμα η ΝΔ. Είμαστε στις ίδιες αρχές με την ιδρυτική μας διακήρυξη».

Σε πανικό ο Μητσοτάκης – «Εμείς κερδίσαμε με 15 μονάδες, ο Μακρόν έχασε»

Μέσα στον όλο πανικό της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε και το παράδειγμα του Μανουέλ Μακρόν, ο οποίος με τις πολιτικές του κατάφερε να υποστεί πανωλεθρία στις ευρωεκλογές, αλλά και να ανέβει η ακροδεξιά.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε: «Δεν έχουμε καμία σχέση με τον Μακρόν, εμείς κερδίσαμε με 15 μονάδες, αυτός έχασε με 15 μονάδες».

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με τους διαλόγους να βρίσκονται στο τέλος του βίντεο: