Το προφίλ του υπόπτου για τη φερόμενη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Έχει ποινικό μητρώο που εκτείνεται σε δεκαετίες - Είχε εκφράσει ξεκάθαρα την υποστήριξή του προς την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή

GXjaNNdWoAAq7nO

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τον Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, από τον οποίο το Γαλλικό Πρακτορείο είχε πάρει συνέντευξη το 2022 στο Κίεβο όπου είχε μεταβεί για να υποστηρίξει τον ουκρανικό λαό, ως τον δράστη της φερόμενης απόπειρας δολοφονίας του ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Ρουθ, 58 ετών, έχει συλληφθεί αφού πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξαν πυρ εναντίον ενός ενόπλου» ο οποίος έφερε τουφέκι τύπου AK-47 κοντά στο γήπεδο του γκολφ του Τραμπ στη Φλόριντα, όπου ο πρώην πρόεδρος έπαιζε χθες, Κυριακή.

Ο ύποπτος είχε κρυφτεί μέσα σε θάμνους και στη συνέχεια είχε διαφύγει με ένα μαύρο αυτοκίνητο, πριν εντοπισθεί από τις αρχές, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί CNN και CBS μετέδωσαν ότι ο Ρουθ είναι ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής κατοικιών στη Χαβάη. Έχει ποινικό μητρώο που εκτείνεται σε δεκαετίες και δημοσιεύει τακτικά άρθρα για την πολιτική και την επικαιρότητα, επικρίνοντας μερικές φορές τον Τραμπ.

Ο Ρουθ είχε εκφράσει ξεκάθαρα την υποστήριξή του προς την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ… Μπορώ άραγε να γίνω το παράδειγμα ότι οφείλουμε να νικήσουμε;», είχε γράψει ο Ρουθ σε μήνυμά του στο Twitter (νυν X) το Μάρτιο 2022.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είχε πάρει συνέντευξη από τον Ρουθ στα τέλη Απριλίου 2022 στο Κίεβο, όταν είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση υποστήριξης προς τους Ουκρανούς που ήταν παγιδευμένοι στη Μαριούπολη.

«Ο Πούτιν είναι ένας τρομοκράτης και πρέπει να τελειώνουμε μαζί του. Είναι ανάγκη συνεπώς όλοι, σε ολόκληρο τον κόσμο, να σταματήσουν αυτό που κάνουν και να έρθουν εδώ τώρα», είχε δηλώσει τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σταθερά την Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 που η Ρωσία εισέβαλε στο έδαφός της.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα αντικατασταθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο είτε από την αντιπρόεδρό του, την Κάμαλα Χάρις, η οποία έχει δηλώσει πως θα συνεχίσει την πολιτική υποστήριξης προς την Ουκρανία, είτε από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν θέλησε να πει στη διάρκεια τηλεμαχίας στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας αν επιθυμεί να κερδίσει τον πόλεμο το Κίεβο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπουρδούμης: Δημοσιογράφος θεώρησε σωστό να τον ενημερώσει on air για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη

Σαλαμίνα: Στο δρόμο πεταμένοι οι πυροσβέστες του νησιού

Απόστολος Γκλέτσος: Με τα χίλια θέλω τον Πολάκη για πρόεδρο – «Αν βγει ο Κασσελάκης θα πάω σπίτι μου» (video)

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Έχω υποστεί bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη» – Η αντίδραση Αντώναρου

Αιματηρή συμπλοκή σε ΕΠΑΛ στα Χανιά – Εξωσχολικοί μαχαίρωσαν μαθητή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

Αιματηρή συμπλοκή σε ΕΠΑΛ στα Χανιά – Εξωσχολικοί μαχαίρωσαν μαθητή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία των Χανίων, με το νέο περιστατικό βίας με θύμα ανήλικο μαθητή.

Απόπειρα δολοφονίας κατά Ντόναλντ Τραμπ: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη σύλληψη του υπόπτου

Απόπειρα δολοφονίας κατά Ντόναλντ Τραμπ: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη σύλληψη του υπόπτου

Ο ύποπτος βρισκόταν κοντά στο γήπεδο γκολφ όπου συνελήφθη, για περισσότερες από 11 ώρες

Πύργος: Εμετικές δηλώσεις υποψήφιας δημοτικής συμβουλου για τον θάνατο των δυο πιλότων του Phantom στο Κατάκολο

Πύργος: Εμετικές δηλώσεις υποψήφιας δημοτικής συμβουλου για τον θάνατο των δυο πιλότων του Phantom στο Κατάκολο

Η προκλητική και εμετική δημόσια τοποθέτηση, ανήκει στην νοσοκόμα Γεωργία Κακαλή πρώην υποψηφίας για την…