Το θρίλερ της Καρδίτσας: Η εξαφάνιση του 28χρονου, ο εντοπισμός σορού και η καταγγελία για παρέμβαση υπουργού της ΝΔ

Σε θρίλερ έχει εξελιχτεί η συγκλονιστική υπόθεση της εξαφάνισης του 28χρονου Σάκη Γκορίλα στην περιοχή των Φιλίων στις Σοφάδες Καρδίτσας.

sakis 2

Μέχρι και την Παρασκευή δεν είχε εξακριβωθεί εάν η σορός που εντοπίστηκε σε ποτάμι κοντά στο σημείο που είχε εξαφανιστεί ανήκει στον ίδιο, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας του 28άχρονου Χριστίνα Μητρονάτσιου υποστηρίζει στο Documento ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό διαπίστωσε θάνατο από πνιγμό (ήταν ζωντανός όταν έπεσε στο νερό), ενώ δεν έφερε κακώσεις ή σπασμένα πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι η δικηγόρος της οικογένειας του 28άχρονου είχε καταγγείλει εγγράφως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας και στο Documento σειρά πλημμελειών και παραλείψεων κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών, με την ΕΛΑΣ να εκδίδει δύο διαδοχικές ανακοινώσεις διάψευσης.

Ο Σ. Γκορίλας εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 7 Αυγούστου. Λίγες ώρες μετά ο πατέρας του ενημέρωσε επίσημα τις αρχές ότι ο γιος του, ο οποίος πάσχει από αυτισμό, έχει εξαφανιστεί. Είκοσι μία ημέρες μετά, την περασμένη Τετάρτη, εντοπίστηκε σορός σε ποτάμι πολύ κοντά στο σημείο όπου κάτοικοι της περιοχής είχαν δει τον 28άχρονο για τελευταία φορά λίγο πριν από την εξαφάνισή του. Επρόκειτο για σορό σε προχωρημένη σήψη, που μέχρι και την Παρασκευή (30 Αυγούστου) δεν είχε ταυτοποιηθεί ότι ανήκει στον Σ. Γκορίλα. Η οικογένεια αναγνώρισε από φωτογραφίες της σορού που της επιδείχτηκαν ότι κάποια από τα ρούχα που έφερε (βρέθηκε χωρίς παντελόνι και εσώρουχο) ταιριάζουν με αυτά που φορούσε ο 28άχρονος λίγο προτού εξαφανιστεί, ενώ ελήφθη δείγμα DNA από τον πατέρα προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση.

Πνιγμός η αιτία θανάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό διαπίστωσε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό λόγω εισροής νερού και λασπώδους υγρού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο νεκρός όταν έπεσε στο ποτάμι ήταν ζωντανός, ενώ το σώμα του δεν έφερε κακώσεις, εκδορές ή σπασμένα πλευρά, επομένως έχει αποκλειστεί το σενάριο της πτώσης στο ποτάμι. Επιπλέον, από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν στοιχειοθετείται προς το παρόν, λόγω της κατάστασης της σορού, οποιουδήποτε είδους σεξουαλική κακοποίηση.

Η δικηγόρος της οικογένειας του 28άχρονου πάντως σε δήλωσή της στο Documento υποστηρίζει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για «εγκληματική ενέργεια με πολλά στάδια».

«Το σημαντικότερο είναι ότι βρέθηκε η σορός , η οποία δίνει πολλά στοιχεία για να συνεχίσουμε την έρευνα τόσο εμείς όσο και η ΕΛΑΣ. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια με πολλά στάδια τα οποία ενδέχεται να διαφέρουν και χρονικά μεταξύ τους. Αν ανευρεθούν τα υπόλοιπα ρούχα του παιδιού, θα ζητήσουμε να σταλούν στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να ανευρεθεί το DNA του ή των δραστών» σημειώνει στο Documento η δικηγόρος Χρ. Μητρονάτσιου.

Πολλά ερωτήματα

Την ίδια ώρα πολλά ερωτήματα εγείρονται σχετικά με τις έρευνες της ΕΛΑΣ, ειδικά από τις 7 μέχρι και τις 21 Αυγούστου. Την ημέρα εκείνη η δικηγόρος Χρ. Μητρονάτσιου κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας με το οποίο ζητούσε να ανατεθεί η υπόθεση σε έμπειρο κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ. Ο λόγος ήταν ότι στη μέχρι τότε έρευνα των τοπικών αστυνομικών αρχών είχαν διαπιστωθεί «πλημμέλειες και παραλείψεις».

Μετά τις καταγγελίες της δικηγόρου στο documentonews.gr και σχετικό αίτημά της στην Εισαγγελία Καρδίτσας υπήρξε έντονη κινητοποίηση από την ΕΛΑΣ και ειδικότερα από το τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας. Συγκεκριμένα έγιναν προσαγωγές έντεκα αλλοδαπών εργατών οι οποίοι είχαν ως στέκι συνάντησης συγκεκριμένο σημείο στην περιοχή πολύ κοντά στον χώρο όπου εξαφανίστηκε ο 28άχρονος.

Οι εργάτες αυτοί διαμένουν στην περιοχή στο ίδιο σπίτι με δύο συμπατριώτες τους οι οποίοι έφυγαν από την περιοχή λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του 28άχρονου Σ. Γκορίλα. Στο ίδιο σπίτι μένουν και ακόμη δύο συμπατριώτες τους που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ για άλλο λόγο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για τους ίδιους εργάτες η δικηγόρος Χρ. Μητρονάτσιου είχε τονίσει στο Documento ότι «αφέθηκαν ελεύθεροι με παρέμβαση υπουργού της ΝΔ στην ΕΛΑΣ», καθώς ο ιδιοκτήτης της αγροτικής επιχείρησης στην οποία απασχολούνταν φέρεται να έχει στενές σχέσεις με τον συγκεκριμένο υπουργό. Την καταγγελλόμενη παρέμβαση υπουργού είχε διαψεύσει με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: «Θερμή» υποδοχή από πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία – «Ντροπή, αυτή είναι η δημοκρατία του» (videos)

Τραγωδία στην Κρήτη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 3χρονο

Δημοσκόπηση MRB: Σε «ελεύθερη πτώση» η ΝΔ – Καμπανάκι για ΣΥΡΙΖΑ

Έλενα Ακρίτα: Προαναγγέλει νέα μήνυση κατά του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Χαλκιδική: Τους έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και… εργαζόμενος τους έσκασε τα λάστιχα του αυτοκινήτου

xalkidiki beachbar

Χαλκιδική: Τους έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και… εργαζόμενος τους έσκασε τα λάστιχα του αυτοκινήτου

Φθορές σε υπηρεσιακό όχημα του ΣΔΟΕ φέρεται να προκάλεσε εργαζόμενος σε beach bar

Nέες απειλές από την Χαμάς: «Οι όμηροι θα επιστρέψουν σε ”σάβανα” αν συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις»

xamas omiroi

Nέες απειλές από την Χαμάς: «Οι όμηροι θα επιστρέψουν σε ”σάβανα” αν συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις»

Την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός ανέσυρε νεκρούς έξι ομήρους από μια σήραγγα στη Ράφα και…