To υπουργείο Δικαιοσύνης της Β. Μακεδονίας κατηγορεί τη Σιλιάνοφσκα ότι παραβίασε το Σύνταγμα – Άκυρη η ορκωμοσία

Τι αναφέρει ο υπηρεσιακός Υπουργός Δικαιοσύνης για την στάση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας και για το ενδεχόμενο ακόμη και να εκπέσει του αξιώματος της.

Σιλιάνοφσκα

Το εθνικιστικό κόμμα VMRO στη Βόρεια Μακεδονία νικητής στις τελευταίες εκλογές στην γειτονική χώρα, διάβηκε τον δικό του «Ρουβίκωνα» καταπατώντας τη Συνθήκη των Πρεσπών.

Κατά την ορκωμοσία της στη Βουλή και παρά το γεγονός ότι στο επίσημο κείμενο του όρκου που της υπαγορεύθηκε η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία», η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, κυρία Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, επέλεξε να αποκαλέσει τη χώρα της «Μακεδονία».

Βόρεια Μακεδονία: Η νέα πρόεδρος αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» στην ορκωμοσία της

 

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εσωτερικό της χώρας, καθώς η κίνηση παραποίησης του Προεδρικού όρκου, βάζει φωτιά στα θεμέλια της καλής γειτονίας και ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρή κρίση στα Βαλκάνια.

Μάλιστα στην αρμόδια διαπίστωση ότι είναι άκυρη η ορκωμοσία της Γκιορντάνα Σιλιάνοφσκα, προχώρησε ο υπηρεσιακός Υπουργός Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας Κρέναρ Λόγκ, ανακοινώνοντάς το μάλιστα, και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, αυτό που πρέπει να συμβεί είναι «είτε επανάληψη της διαδικασίας, είτε η θέση του Προέδρου του κράτους να αναληφθεί από τον Γιόβαν Μιτρέφσκι (πρόεδρο του Κοινοβουλίου), ως εκτελούντα χρέη Προέδρου».

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες», τόνισε η Ευ. Πλατανιώτη

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…