Τώρα τα βάζουν και με την… Ισπανία: Ο Οικονόμου άνοιξε beef με την ισπανική κυβέρνηση

Τα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Σάντσεθ βραχυκύκλωσαν για τα καλά το Μαξίμου

5742333

Σε απόλυτο πανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις ανακοινώσεις Σάντσεθ για αντιμετώπιση της ακρίβειας και κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Γιάννης Οικονόμου αποδεικνύει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την «ισπανική επιτυχία» κατά της ακρίβειας και με ακατανόητες δηλώσεις προσπάθησε να αποδείξει πως η ΝΔ… το κάνει καλύτερα.

«Η Ισπανία μεταχειρίζεται μια σειρά από εργαλεία προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, οι επιδόσεις της χώρας μας είναι καλύτερες από τις επιδόσεις της Ισπανίας», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ανεργία στην Ελλάδα έχει πέσει με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι στην Ισπανία. Οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτεροι απ’ ό,τι στην Ισπανία. Η μείωση του χρέους στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στην Ισπανία. Σε βασικά οικονομικά μεγέθη η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει πετύχει πολύ καλύτερες επιδόσεις για την πατρίδα και για την ελληνική κοινωνία από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας» πρόσθεσε.

Ο Γ. Οικονόμου επισήμανε επιπλέον: «Η Ισπανία έχει μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια από εμάς. «Με απλά λόγια, τα 3,5 δισ. που θα έλειπαν από την Ελλάδα αν εφαρμόζαμε αυτού του είδους τα μέτρα, θα μας έβαζαν σε περιπέτειες σαν κι αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν. Κανείς δεν έχει υποδείξει από πού θα αναπληρωνόταν αυτό το κενό. Θα βάζαμε καινούργιους φόρους; Θα αυξάναμε ξανά τον ΕΝΦΙΑ; Θα ξαναμπαίναμε σε μια λογική και συζήτηση της προηγούμενης τετραετίας;» είπε.

Επίσης ανέφερε ότι το πρώτο ζήτημα, ήταν ότι ο δημοσιονομικός χώρος θα έπρεπε από κάπου να καλυφθεί και αυτό θα σήμαινε, ενδεχομένως, παραπάνω φόρους και επιβαρύνσεις για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. «Κάτι που στη δική μας την πολιτική είναι εκτός ατζέντας, κάτι που κανείς στην ελληνική κοινωνία δεν θέλει να ξαναθυμηθεί» υπογράμμισε.

Επιπλέον σημείωσε ότι υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες κατά πόσο θα απέδιδαν αυτού του είδους τα μέτρα, στο να περάσει αυτή η μείωση του ΦΠΑ στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή.

«Με μια σειρά από μέτρα και παρεμβάσεις, η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να δημιουργεί επιπλέον βάρη στον κρατικό προϋπολογισμό -αυτό είναι μια απάντηση σε όσους μας κατηγορούν ή ανησυχούν μήπως τα επιδόματα επιβαρύνουν την οικονομία συνολικότερα και μας βάλουν σε περιπέτειες- έρχεται και δίνει μέρισμα στην ελληνική κοινωνία για να στηρίξει τους πλέον ευάλωτους» είπε και συμπλήρωσε: «έχουμε αποδείξει ότι δεν μετράμε τον πολιτικό χρόνο ανάλογα με το πόσο μακριά είμαστε στις εκλογές. Τον μετράμε ανάλογα με το πώς πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων».

Αλέν Ντελόν: Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου στον εμβληματικό ηθοποιό

Αλέν Ντελόν: Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου στον εμβληματικό ηθοποιό

«Εκπροσώπησε το καλύτερο του "κινηματογραφικού θαύματος" της Γαλλίας. Ένας πρεσβευτής της κομψότητας, του ταλέντου, της…