Newsroom

Newsroom

Τουρκία: SOS σεισμολόγων και για ισχυρό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

«Η κατάσταση όμως, στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καθόλου καλή. Ανησυχώ για την πόλη αυτή»

AP - Σεισμος Τουρκια

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, Αριάννα Φερεντίνου, οι προειδοποιήσεις για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη είναι συνεχείς. Προειδοποιήσεις γίνονται και για το ενδεχόμενο τσουνάμι. Ήδη μάλιστα οι αρχές της Τουρκίας έχουν ξεκινήσεις σαρώσεις κτηρίων και κατεδαφίσεις ακατάλληλων κτισμάτων στην Κωνσταντινούπολη.

Επιπλέον, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας το πρωί της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου μίλησε στο ΣΚΑΪ και προειδοποίησε για έναν ισχυρό σεισμό μέχρι και 7 Ρίχτερ στις ήδη πληγείσες περιοχές. Όπως ο ίδιος εξήγησε πρόκειται για ένα «ντόμινο» σεισμικών δονήσεων σε μήκος 600 χλμ και πλάτος 50 χλμ. Το ντόμινο αυτό μπορεί να επηρεάσει άμεσα και το τόξο της Κύπρου.

Ο γεωεπιστήμονας, Δρ. Νατζί Γκορούρ, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για το ενδεχόμενο ενός καταστροφικού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη αναφέροντας ότι τα δύο μεγάλα ρήγματα που προκαλούν τους περισσότερους σεισμούς στην Τουρκία έχουν εκτονώσει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους. Από την άλλη, όμως, είπε πως όλα δείχνουν ότι ήρθε η σειρά πλέον της μεγάλης πόλης της Τουρκίας να δεχτεί χτύπημα από τον Εγκέλαδο.

«Υπάρχουν δύο ρήγματα που προκαλούν τους περισσότερους σεισμούς στην Τουρκία. Το ένα είναι το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας και το άλλο το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας. Και τα δύο ρήγματα έχουν εκφορτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πολύ μεγάλος σεισμός στην Τουρκία τα επόμενα μερικές εκατοντάδες χρόνια, τουλάχιστον κατά μήκος αυτών των δύο ρηγμάτων.

Η κατάσταση όμως, στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καθόλου καλή. Ανησυχώ για την πόλη αυτή. Όλες οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι ήρθε ο καιρός για εκείνη. Είχε ειπωθεί ότι ένας σεισμός αναμενόταν σε περίπου 30 χρόνια και επειδή έχουν περάσει 23 χρόνια, θέλω να πω ότι είναι πολύ κοντά. Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε το πολύ 7,5 Ρίχτερ. Αν και περιμένουμε μικρότερο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, οι ζημιές θα είναι περισσότερες από ό,τι στο Καχραμανμαράς», τόνισε ο Τούρκος επιστήμονας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στα βήματα του Μητσοτάκη – Πήγε με το Falcon 7X της Π.Α μέχρι τη Μύκονο!

falcon

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στα βήματα του Μητσοτάκη – Πήγε με το Falcon 7X της Π.Α μέχρι τη Μύκονο!

Την ώρα που το σαρωτικό κύμα ακρίβειας, μαστίζει την ελληνική κοινωνία εκείνη επιβαρύνει αλόγιστα τον…

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον είχε στο κινητό του o επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ

μιντέτον

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον είχε στο κινητό του o επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κατεβάσει φωτογραφίες της μελλοντικής βασίλισσας, όπως προκύπτει από την ανάλυση…