Μαγνησία: Τουρίστρια πέθανε από ανακοπή μόλις λίγα μέτρα από το νοσοκομείο – Απουσίαζε ο γιατρός

Ο λόγος που έχασε τη ζωή της μόλις λίγα μέτρα από το ιατρείο ήταν το ότι δεν κατέστη δυνατό το να έχει ιατρική βοήθεια, με την αιτιολογία ότι το ιατρείο ήταν κλειστό και ο γιατρός απών.

5907757

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στα επαρχιακά νοσοκομεία και τα ιατρεία, με το σύστημα Υγείας να «νοσεί» σε βαθμό εγκληματικό. Κάτοικοι χωριού της Μαγνησίας είναι εξοργισμένοι και δηλώνουν “ξεχασμένοι” από το κράτος και το Υπουργείο Υγείας, καθώς βρίσκονται συνεχώς σε άμεσο κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή μία ηλικιωμένη τουρίστρια στην περιοχή, μετά από ανακοπή καρδιάς την οποία υπέστη, άφησε την τελευταία της πνοή λίγα μόλις μέτρα από το αγροτικό ιατρείο του χωριού Ανάβρα Μαγνησίας.

Ο λόγος ήταν το ότι δεν κατέστη δυνατό το να έχει ιατρική βοήθεια, με την αιτιολογία ότι το ιατρείο ήταν κλειστό και ο γιατρός απών.

Ο κατά τόπον αρμόδιος, αντιδήμαρχος Αλμυρού Γιάννης Τσαντούρης καταγγέλλει πως από τον περασμένο Ιανουάριο που διορίστηκε γιατρός, εκείνος έχει κάνει τρεις μόνο υπηρεσίες στο χωριό και ότι έκτοτε το ιατρείο έχει κατεβάσει «ρολά», με την περιοχή να είναι υγειονομικά ακάλυπτη.

Η γυναίκα, μέλος τουριστικού γκρουπ το οποίο βρισκόταν εκδρομή στην Ανάβρα, ένιωσε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Αφού διαπιστώθηκε ότι το ιατρείο ήταν κλειστό νοσηλεύτριες οι οποίες συμμετείχαν στην εκδρομή προσπάθησαν να δώσουν στην ηλικιωμένη τις πρώτες βοήθειες, η γυναίκα όμως κατέληξε.

Ο θάνατος της τουρίστριας έχει προκαλέσει αναστάτωση και κυρίως οργή. Ο δήμος Αλμυρού διά του αντιδημάρχου κ. Τσαντούρη “χτυπά καμπανάκι”, και με επιστολή προς τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτη Σερέτη ζητά την απρόσκοπτη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Ανάβρας. Στην επιστολή εκφράζει την οργή και την απογοήτευση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Αγροτικό Ιατρείο Ανάβρας, «καθώς είναι προφανές ότι η ανθρώπινη ζωή υποτιμάται όταν οι αρμόδιοι φορείς δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των δομών Υγείας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές».

Όπως μεταδίδει το taxydromos.gr, ο κ. Τσαντούρης χαρακτήρισε απαράδεκτο το να μην υπάρχει σε καθημερινή βάση σε μία απομακρυσμένη περιοχή 40 χιλιομέτρων από τον Αλμυρό γιατρός, ο οποίος μάλιστα ενώ έχει διοριστεί και του έχει παρασχεθεί στέγη, δεν εμφανίζεται. «Παρά το γεγονός ότι έχει διοριστεί ιατρός, έχει διατεθεί οικία για τη στέγασή του και ότι στο ιατρείο υπάρχει ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, με θλίψη διαπιστώνουμε πως ο γιατρός από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα έχει εμφανιστεί μόνο τρεις φορές» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαντούρης.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και τις συνεχείς εκκλήσεις που έχουν γίνει, ο κ. Τσαντούρης σημειώνει ότι «το ιατρείο λειτουργεί με τρόπο που θυμίζει περισσότερο παρωδία παρά υπηρεσία προς τους πολίτες. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής της Ανάβρας».

Με την επιστολή οι κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση του διοικητή της 5η ΥΠΕ για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος και την ομαλή λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Ανάβρας. Συγκεκριμένα ο δήμος Αλμυρού ζητά:

«την άμεση και αποκλειστική απασχόληση του Ιατρού στο Αγροτικό Ιατρείο Ανάβρας, την ανάληψη των ευθυνών από τους αρμοδίους για την αποκατάσταση των ελλείψεων και την προστασία της δημόσιας υγείας και την άμεση παρέμβαση του κ. Σερέτη για την επίλυση του προβλήματος και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Αγροτικού ιατρείου Ανάβρας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλο να θυσιάζεται η υγεία των συμπολιτών μας στον βωμό της ανευθυνότητας ή της μετάθεσης ευθυνών. Απαιτούμε μόνιμες λύσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Viral βίντεο: Ισπανίδα ηθοποιός σε σικ εστιατόριο έβαλε τα κλάματα μόλις είδε τον λογαριασμό για ένα μπουκάλι νερό

Κρητικός συλλέκτης έστειλε επιστολή στον Κασσελάκη για τον γάμο με Τάιλερ: «Περιμένω να το οργανώσουμε»

Καλλιάνος: Για «πολλαπλό σκάνδαλο» τον καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ – Ο βουλευτής της ΝΔ έχει παράνομο Κέντρο Μελέτης

Εύβοια: Σπάνιος λευκός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά κοντά σε παραλία (εικόνες)

Ο Δούσης σοκάρει τους τουρίστες: «Ουρούν εκεί» – Τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα ξενοδοχείο

Βιασμός σε απορριμματοφόρο στο Πέραμα: 44χρονη υπάλληλος καθαριότητας καταγγέλλει πως τη βίασε ο οδηγός

937407

Βιασμός σε απορριμματοφόρο στο Πέραμα: 44χρονη υπάλληλος καθαριότητας καταγγέλλει πως τη βίασε ο οδηγός

Ο 48χρονος υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος αποδέχτηκε μεν την ερωτική συνεύρεση, αλλά αρνήθηκε τη…

Ταϊλάνδη: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων – Ο προσβληθείς έχει τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο

national institute of allergy and infectious diseases ZW7PuqGbc8g unsplash

Ταϊλάνδη: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων – Ο προσβληθείς έχει τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο

«Παρακολουθούμε 43 ανθρώπους που είχαν έρθει σε στενή επαφή με τον ασθενή και μέχρι στιγμής…

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στην πιο «πολιτική» του ανάρτηση: Τι έγραψε για Κασσελάκη, Τσίπρα και Πολάκη

Σταμάτης Κραουνάκης

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στην πιο «πολιτική» του ανάρτηση: Τι έγραψε για Κασσελάκη, Τσίπρα και Πολάκη

«Είχα πάντα συνείδηση ότι η τέχνη μου είναι το δικό μου το κόμμα», σημειώνει ο…