Newsroom

Newsroom

Τραυματισμός αστυνομικού έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: «Ένιωσα πρόσωπο και χέρια να καίγονται»

Ο 42χρονος ήταν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία.

epithesistinproeroareioupago

Συγκλονιστικός είναι ο τρόπος που περιγράφει τον τραυματισμό του, ο αστυνομικός που είχε υπηρεσία έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, την ώρα που αυτό δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ.

Ο 42χρονος υπαρχιφύλακας ανέφερε συγκεκριμένα: «Μόλις είχα μπει στο αυτοκίνητο. Άκουσα κάποιο θόρυβο πίσω μου και πριν προλάβω να δω τι συνέβαινε, εμφανίστηκαν ξαφνικά τρέχοντας με καλυμμένα χαρακτηριστικά και από το ανοιχτό παράθυρο πετούσαν τις αναμμένες μολότοφ. Βγήκα όσο μπορούσα πιο γρήγορα από το αυτοκίνητο και οι δράστες συνέχισαν να τρέχουν για να εξαφανιστούν. Ένιωσα το πρόσωπο και τα χέρια μου να καίγονται».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες  ο 42χρονος ήταν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και υπηρετεί  στην Ελληνική Αστυνομία.

Με εμπειρία 16 ετών σε μάχιμο πόστο της Αστυνομίας, κατάφερε να δείξει απόλυτη ψυχραιμία την ώρα που το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες. Παραμένει νοσηλευόμενος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο, στον αυχένα και τα χέρια. Εκεί υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις, ενώ κοντά του είναι η σύντροφός του.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ένα μικρό άλσος λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα Χριστοδουλέα, φαίνεται ότι αποτέλεσε το σημείο εφόρμησης των κουκουλοφόρων λίγο πριν την επίθεση σε βάρος του 42χρονου υπαρχιφύλακα.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι οι δράστες ξεκίνησαν την επιχείρησή τους από το συγκεκριμένο άλσος 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Κρατούσαν στα χέρια τους τις βόμβες μολότοφ, κινήθηκαν προς το όχημα, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο αστυνομικός, επιτέθηκαν και στη συνέχεια το έβαλαν στα πόδια. Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν κρύψει τις βόμβες μολότοφ μέσα στο άλσος, στο οποίο εκτιμούν ότι επέστρεψαν μετά την καταδρομική επίθεση.

Στο οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η Αντιτρομοκρατική, φαίνονται να αποτυπώνονται 5 με 7 άτομα, από 17 έως 20 ετών. Στο σημείο της επίθεσης υπήρξε προπομπός, ο οποίος ενημέρωνε για τις κινήσεις του αστυνομικού. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να ταυτοποιηθούν όλα τα πρόσωπα αναμένεται να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

«Ελλάς το μεγαλείο σου»: Απίστευτο βίντεο από τη Ζάκυνθο-Γινόταν πανηγύρι ενώ το νησί καιγόταν

zakinthos 2

«Ελλάς το μεγαλείο σου»: Απίστευτο βίντεο από τη Ζάκυνθο-Γινόταν πανηγύρι ενώ το νησί καιγόταν

Σοκ και οργή προκαλούν οι εικόνες από τη Ζάκυνθο και δείχνουν ντόπιους και τουρίστες να…

Μήνυμα Κασσελάκη για τις γαλλικές εκλογές: «Πηγή έμπνευσης» και «αχτίδα φωτός» το Λαϊκό Μέτωπο

kasselakis stefanos syriza

Μήνυμα Κασσελάκη για τις γαλλικές εκλογές: «Πηγή έμπνευσης» και «αχτίδα φωτός» το Λαϊκό Μέτωπο

«Τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία δυστυχώς επαλήθευσαν τους χειρότερους φόβους μας - ο κίνδυνος της…