Newsroom

Newsroom

Τρίκαλα: Χαμός με τριζόνια και «ιπτάμενες» κατσαρίδες που «πολιορκούν» την πόλη – Ανάστατοι οι κάτοικοι (photos + video)

Οι κάτοικοι στην πόλη αλλά και σε χωριά στα Τρίκαλα ζητούν να γίνει ψεκασμός υπό τον φόβο να μεταφέρουν ιούς

τριζονι

Ανάστατα είναι τα Τρίκαλα τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του κάμπου, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους εκατομμύρια τριζόνια.

Τα έντομα εμφανίζονται κατά χιλιάδες κυρίως τη νύχτα ενώ στους δρόμους υπάρχουν αμέτρητα πατημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ο τεράστιος αριθμός των εντόμων έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους καθώς είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, ενώ αρκετοί στο trikalaola.gr κάνουν λόγο για «κατσαρίδες που πετάνε» καθώς το περπάτημά τους μοιάζει πολύ με της κατσαρίδας.

Screenshot 14

Μάλιστα οι κάτοικοι φοβούνται να ανοίξουν τα παράθυρά τους καθώς εισβάλουν αμέσως μέσα στα σπίτια και άλλους χώρους και πολλά περνάνε στους και κάτω από τις πόρτες το πολύ μικρό κενό που έχουν.

Screenshot 13

Οι πολίτες ζητούν να γίνει ψεκασμός στα σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των εντόμων, καθώς φοβάται για τυχόν αρρώστιες ή επιδημίες που μπορεί να μεταφέρουν.

Screenshot 10

Βεβαίως κανείς δε γνωρίζει από που ήρθαν, γιατί ήρθαν, υπάρχει πρόβλημα υγείας από την εμφάνισή τους, θα είναι για καιρό εδώ και αν υπάρχει τελικά τρόπος απομάκρυνσης τους.

Screenshot 12

Ο Νίκος Σαλέπης το βράδυ του Σαββάτου (06/07) τράβηξε ένα ενδεικτικό βίντεο και φωτογραφίες από τον Πυργετό Τρικάλων για το trikalaola.gr και ανάλογες εικόνες παρατηρούνται σε πάρα πολλά σημεία μέσα στην πόλη και σε πολλά χωριά του κάμπου.

Για τα ορεινά χωριά δεν υπάρχει ενημέρωση για παρουσία μεγάλου αριθμού τριζονιών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει αποφασιστεί εάν υπάρχει δυνατότητα ψεκασμού ή άλλου τρόπου απομάκρυνσης των ενοχλητικών εντόμων.

Screenshot 11

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ στην Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε πλατεία

Η διαφορετική ανάγνωση του ΚΚΕ για τις εκλογές στη Γαλλία και τη νίκη της Αριστεράς – Η δήλωση Κουτσούμπα

Καιρός: Έρχεται «καυτό» δεκαήμερο – Οι 5 περιοχές που θα «βράσουν» (video)

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ασθενοφόρο παρασύρει δύο γυναίκες που ψώνιζαν στην Σκιάθο

Τέμπη: Σοκαριστικές φωτογραφίες ντοκουμέντο – Βιολογικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα και συντρίμμια πεταμένα σε οικόπεδο (video)

tempi αντικειμενα

Τέμπη: Σοκαριστικές φωτογραφίες ντοκουμέντο – Βιολογικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα και συντρίμμια πεταμένα σε οικόπεδο (video)

Νέα στοιχεία για το έγκλημα των Τεμπών έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το αόρατο νήμα της ακροδεξιάς στην αστυνομία και ο θάνατος των δύο μεταναστών στα ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας

omonoia 2 1024x683 1

Το αόρατο νήμα της ακροδεξιάς στην αστυνομία και ο θάνατος των δύο μεταναστών στα ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας

Το ξήλωμα του διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας είναι μία μεμονωμενη κίνηση και δεν…