Τσίπρας για Κουτσούμπα: Αν δεν τον νοιάζει πώς θα ζήσουν οι εργαζόμενοι ας απολογηθεί ο ίδιος…

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για την κριτική που δέχεται από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και το ΚΚΕ

Screenshot 2 19

Ο Αλέξης Τσίπρας  κατά τη διάρκεια της διακανλικής συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα ρωτήθηκε αν -στην περίπτωση που στην απλή αναλογική έρθει μεν πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση- στις δεύτερες εκλογές θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία ή θα συνεχίσει να καλεί σε συνεργασία τις προοδευτικές δυνάμεις.

Απάντησε ότι μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και πως αν δεν προκύψουν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό, είτε αριθμητικά είτε εξαιτίας της στάσης κομμάτων, θα αναλάβουν και τις ευθύνες τους.

Τόνισε ότι η ευθύνη θα αφορά όλους, δεν θα μπορεί κανείς να βγάλει την ουρά του απ’ έξω. Αναρωτήθηκε αν είναι πιστευτό στον κόσμο της εργασίας ότι είναι το ίδιο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μια κυβέρνηση της ΝΔ. «Αν για παράδειγμα ο κ. Κουτσούμπας δεν τον νοιάζει αν την άλλη μέρα οι εργαζόμενοι θα ζήσουν καλύτερα ή χειρότερα, τότε ας απολογηθεί γι’ αυτό στους εργαζόμενους που τους καλεί να τον ψηφίσουν» είπε.

Προσέθεσε πως αν δεν αναλάβει ο καθένας τους τις ευθύνες του θα πάμε σε δεύτερες εκλογές και πως σε αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει να διεκδικήσει τη νίκη, για να τονίσει ότι «ακόμα και σε αυτό το ενδεχόμενο θα είμαι πάντα ανοικτός στην αναγκαία συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του στις δυσκολίες».

Η απάντηση για τη στάση Ανδρουλάκη

Νωρίτερα ερωτηθείς για το πώς θα προσπαθήσει να πείσει τον κ. Ανδρουλάκη να αποσύρει το αίτημα του για τρίτο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού, τόνισε πως αν «θέσει το ζήτημα προσώπου θα αναλάβει και την ευθύνη να πάμε σε δεύτερες εκλογές», σχολιάζοντας μάλιστα ότι αυτές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και άρα δεν θα ωφεληθούν τα μικρότερα κόμματα. «Θα έχει χαθεί, όμως, μια σημαντική ευκαιρία για τον τόπο», προσέθεσε και σημείωσε πως «δεν θα χρειαστεί να τον πείσει, θα έχει πάρει τις αποφάσεις του».

Σε επόμενη ερώτηση για τα Τέμπη, αναφέρθηκε στην «ντροπιαστική» δήλωση, όπως είπε, του πρωθυπουργού ότι “ήταν μια πρόσκαιρη φθορά” για την κυβέρνηση και σχολίασε πως δεν μπορούν όλα να αποτιμώνται με βάση το πολιτικό κόστος. «Ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα από την απαξίωση του σιδηροδρόμου είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης το δυστύχημα από την πρώτη μέρα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στον σταθμάρχη, που μάλιστα αποδείχθηκε πως ήταν «γαλάζιο ρουσφέτι».

«Αδιανόητα» χαρακτήρισε επίσης τα «ψέματα» που ειπώθηκαν μετά και το «σόου» σχετικά με την τηλεδιοίκηση, ενώ σχολίασε πως ο υπεύθυνος υπουργός είναι ξανά υποψήφιος επειδή λέγεται “Καραμανλής” και ότι «αυτό είναι το κόμμα της ΝΔ- οικογενειοκρατία παντού».

Κλείνοντας είπε πως «είναι ηθική υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν απαντήσεις και να υπάρξει δικαίωση».

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Διαψεύδει τον Μπάιντεν η Χαμάς – «Δεν βρισκόμαστε απέναντι σε μια συμφωνία»

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Διαψεύδει τον Μπάιντεν η Χαμάς – «Δεν βρισκόμαστε απέναντι σε μια συμφωνία»

Από ό,τι φαίνεται ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή δεν θα τελειώσει σύντομα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του πολύνεκρου τροχαίου στην Κρήτη: Τρία νέα παιδιά ηλικίας 20,19 και 15 ετών τα θύματα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του πολύνεκρου τροχαίου στην Κρήτη: Τρία νέα παιδιά ηλικίας 20,19 και 15 ετών τα θύματα

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στην Κρήτη

Καιρός: Ο Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για για τετραήμερο βροχών με κεραυνούς – Έρχεται δροσερό παράθυρο

Καιρός: Ο Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για για τετραήμερο βροχών με κεραυνούς – Έρχεται δροσερό παράθυρο

Δροσερές στιγμές μέσα στον Αύγουστο φαίνεται πως θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες