Τσίπρας στο CNN: Γενναίο κούρεμα, επενδύσεις και ανάπτυξη η λύση για την Ελλάδα

[…]

tsiparsΔιεθνή διάσκεψη για το χρέος και συνολική ευρωπαϊκή λύση, αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε στη Γερμανία το 1953, με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από ένα γενναίο κούρεμα και πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές ανάπτυξης και με δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές. Αν έχεις κάποιον χρεοκοπημένο, η λύση δεν είναι να του δώσεις περισσότερα δάνεια, που δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει αλλά να τον βοηθήσεις να εργαστεί, να παράξει, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να αποπληρώνει. Φορτώνουμε νέα δάνεια σε μια χώρα η οποία είναι χρεοκοπημένη και της στερούμε τη δυνατότητα να παράξει προκειμένου να μπορέσει να τα αποπληρώσει. Εκεί είναι το πρόβλημα και γι αυτό σήμερα δεν έχουμε λύση.

Η λιτότητα μπορεί να ευνοεί ένα σχέδιο για τη γερμανοποίηση της Ευρώπης και αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ανάπτυξη όπως και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η διαφθορά είναι πρωτεύον ζήτημα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. «Πρέπει να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς, ένα καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές και να πάψει η κινδυνολογία με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ταυτόχρονα να σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον και να βοηθηθεί η Ελλάδα με ευρωπαϊκές επενδύσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αυτό όμως, δεν είναι το σχέδιο της κ. Μέρκελ».
Στις δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, όπως και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ένα σημαντικό της κομμάτι πολιτισμικά, οικονομικά, γεωπολιτικά, θα ήταν μία ανάπηρη Ευρώπη».

Δυστύχημα στη Χαλκιδική: Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ προμηθευόταν σάπια μηχανήματα από συναδέλφους του

Δυστύχημα στη Χαλκιδική: Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ προμηθευόταν σάπια μηχανήματα από συναδέλφους του

Απίστευτες και εξοργιστικές αποκαλύψεις για τα λούνα παρκ του τρόμου

ΥΠΕΞ: Καταδίκη της βεβήλωσης του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου στην Κωνσταντινούπολη

ΥΠΕΞ: Καταδίκη της βεβήλωσης του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου στην Κωνσταντινούπολη

Τη βεβήλωση του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου του Αγίου Ελευθερίου στην κοινότητα Ταταούλων στην Κωνσταντινούπολη καταδικάζει με…