Τζανακόπουλος: Να απαντήσει ο Στουρνάρας αν έχει υπογράψει και άλλες συμβάσεις με την Novartis

Στη νέα αποκάλυψη του Documento για την έμμισθη σχέση του Γιάννη Στουρνάρα με τη Novartis αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε τον κεντρικό τραπεζίτη να απαντήσει αν έχει υπογράψει και άλλες συμβάσεις με την εταιρεία. Ταυτόχρονα, τόνισε πως Νέα Δημοκρατία και Αντώνης Σαμαράς σιωπούν για τις νέες αποκαλύψεις που εμφανίζουν το Σαμαρά να έστειλε χειρόγραφο σημείωμα προς τον Φρουζή.

5a96d6321dc5245d238b45cd 1

Ο κ. Τζανακόπουλος, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κύριο Στουρνάρα:

• Πρώτον, αν έχει υπογράψει κι άλλες έμμισθες συμβάσεις με τη Novartis όπως αυτή που αποκάλυψε χθες το Documento;

• Δεύτερον, για ποιο λόγο δεν αναφέρθηκε στους επαγγελματικούς δεσμούς και τις επαγγελματικές σχέσεις που διατηρούσε με τη εταιρεία;

• Τρίτον, αν διατηρούσε ή διατηρεί ακόμη προνομιακές σχέσεις με διευθυντικά στελέχη της Novartis;

«Χθες όμως είδε το φως της δημοσιότητας και μια νέα αποκάλυψη που αφορά τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος σας θυμίζω ότι σε καμία από τις παρεμβάσεις του κατά τις οποίες μιλούσε για σκευωρία και πολιτική επίθεση που ενορχηστρώνεται εναντίον του δεν θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει ότι είχε επαγγελματικούς δεσμούς με την Novartis, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως άνευ σημασίας», είπε αρχικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Αφού όμως ο κ. Στουρνάρας δεν διέψευσε τα χθεσινά δημοσιεύματα οφείλει σήμερα να απαντήσει αν υπάρχουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει με την εταιρεία και αν είχε και έχει προνομιακές σχέσεις με τα διευθυντικά της στελέχη. Ερωτήματα που είναι κυρίως πολιτικά και δεν αφορούν το ποινικό σκέλος της υπόθεσης».

«Αυτό εξάλλου θα διερευνηθεί όπως αρμόζει από τα αρμόδια όργανα της Bουλής και της δικαιοσύνης», κατέληξε.

Διαβάστε σχετικά: Έμμισθος σύμβουλος της Novartis o Γιάννης Στουρνάρας – Δείτε το σχέδιο σύμβασης

Για Αντώνη Σαμαρά

«Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη μηδενιστική αντιπολιτευτική γραμμή καθώς βρίσκεται σε δεινή θέση, εξαιτίας κυρίως του σκανδάλου της Novartis που έχει αναδείξει όλες τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις του παλιού πολιτικού συστήματος τις οποίες δεν μπορεί παρά να χρεώνεται η ΝΔ», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης: «Δεν μας κάνει, λοιπόν καθόλου, εντύπωση η σιωπή της ΝΔ αλλά και του εξαφανισμένου τις τελευταίες μέρες πρώην πρωθυπουργού κυρίου Σαμαρά, ο οποίος μετά τους λεονταρισμούς και την ακατάσχετη φλυαρία των προηγούμενων εβδομάδων εντός και εκτός της χώρας, έχει μάλλον καταπιεί τη γλώσσα του ιδίως μετά την αποκάλυψη των προηγούμενων ημερών για το χειρόγραφο σημείωμα του προς τον κ. Φρουζή».

Επισήμανε ότι η αποκάλυψη αυτή «διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά, ότι τον έχει συναντήσει μόνο μπροστά στις κάμερες» και σχολίασε: «Εκτός οι κάμερες έχασαν τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς ενεχείρισε στον κ. Φρουζή το επίμαχο σημείωμα με το τηλέφωνο του κ. Σταικούρα, τότε πολιτικού προϊσταμένου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπευθύνου για τις πληρωμές του ελληνικού Δημοσίου».

Διαβάστε ακόμα: «ΝΔ και Αντώνης Σαμαράς να απαντήσουν στα νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis» 

Επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως: «Τίποτα δεν πρόκειται να διακόψει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα -και αυτός είναι και ο βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για τις επόμενες 97 μέρες που μας χωρίζουν από το Eurogrpoup της 21ης Ιουνίου, στο οποίο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την 4η αξιολόγηση, την μεταπρογραμματική εποπτεία και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους».

Χαρακτήρισε ως «ένα ακόμη βήμα» στην πορεία για την έξοδο της χώρας από την μνημονιακή επιτροπεία και την ανάκτηση της αυτοδύναμης πρόσβασης στις αγορές χρήματος τον Αύγουστο του 2018 τη χθεσινή επιτυχημένη έκδοση εντόκου γραμματείου διάρκειας ενός έτους, για πρώτη φορά μετά το 2010, και σημείωσε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι το έντοκο γραμμάτιο έκλεισε με απόδοση 1,25% που καθορίστηκε πλήρως από τη ζήτηση. Το δημοπρατούμενο ποσό ήταν 625 εκατομμύρια ευρώ το ύψος των προσφορών έφτασε στο 1,986 δις και τελικά το γραμμάτιο καλύφθηκε 100% από ξένους επενδυτές».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η προηγούμενη απόδοση τον Απρίλιο του 2010 είχε απόδοση 4,85%.

Όπως είπε, «η έκδοση του εντόκου γραμματίου επιβεβαιώνει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει δυναμικά και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται στις διεθνείς αγορές» και «διαψεύδει» τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κ. Μητσοτάκη.

«Το γεγονός αυτό που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της που επιμένουν να μιλούν για καθίζηση και στασιμότητα. Αρκεί κανείς να συγκρίνει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αλλά και τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας σήμερα, με αυτά που παραλάβαμε το 2015, για να κατανοήσει το αβάσιμο και ψευδές του συνόλου του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας. Όσο λοιπόν και αν επιχειρούν να δημιουργήσουν μια εικόνα αδιεξόδου, η πραγματικότητα τους διαψεύδει”, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τους δυο Έλληνες αξιωματικούς

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες αξιωματικούς οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι σε τουρκικές φυλακές στην Ανδριανούπολη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως αυτή τη στιγμή ο Τούρκος εισαγγελέας δεν έχει καταλήξει ακόμα στο κατηγορητήριο. «Αν όμως η κατηγορία», όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι είσοδο σε ξένο έδαφος σύντομα θα έχουμε αίσιο τέλος στην υπόθεση.

Διαβάστε σχετικά: Έλληνες στρατιωτικοί – Στη φυλακή για όλο το Μάρτιο

Για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επαγγελματία και αυτό που έκανε και κάνει είναι ότι προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα με νόμιμο τρόπο στη χώρα. «Σε κάθε περίπτωση», συνέχισε «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει διαχωρισμούς βορρά-νότου στην υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για το θέμα της ονοματοδοσίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Συνταγματική αναθεώρηση τόσο για το όνομα της γειτονικής χώρας όσο και για αλυτρωτικές θέσεις επιβάλλεται.

Προφυλακιστέος ο καθηγητής για την ασέλγεια στη 12χρονη κόρη του φίλου του – Η αδερφή της βιντεοσκόπησε την ασέλγεια

βιασμός 1296x864 1

Προφυλακιστέος ο καθηγητής για την ασέλγεια στη 12χρονη κόρη του φίλου του – Η αδερφή της βιντεοσκόπησε την ασέλγεια

Το περιστατικό κατέγραψε η 14χρονη αδερφή του θύματος η οποία είχε αντιληφθεί τι περνούσε η…

Απίστευτες εικόνες στο Λουτράκι: Δεκάδες δελφίνια έκλεψαν την παράσταση (Video)

pablo heimplatz qd34tnt QDI unsplash

Απίστευτες εικόνες στο Λουτράκι: Δεκάδες δελφίνια έκλεψαν την παράσταση (Video)

Στον Κορινθιακό συναντώνται τέσσερα είδη δελφινιών της Μεσογείου και συγκεκριμένα το ζωνοδέλφινο, το κοινό δελφίνι,…

Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε για τον πόλεμο που έχει δεχθεί: «Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια οδηγία, ένα τηλέφωνο»

Λαζόπουλος

Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε για τον πόλεμο που έχει δεχθεί: «Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια οδηγία, ένα τηλέφωνο»

Για την κριτική που είχε δεχθεί στα χρόνια της τηλεόρασης μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος