Newsroom

Newsroom

Ύποπτα δέματα στις πρεσβείες της Βουλγαρίας, της Ελβετίας, της Χιλής, της Γερμανίας και του Παναμά

Αναστάτωση επικρατεί για δεύτερη ημέρα στο κέντρο της Αθήνας καθώς από τις 12.00 το μεσημέρι εντοπίζονται ύποπτα δέματα και εκρηκτικοί…

Αναστάτωση επικρατεί για δεύτερη ημέρα στο κέντρο της Αθήνας καθώς από τις 12.00 το μεσημέρι εντοπίζονται ύποπτα δέματα και εκρηκτικοί μηχανισμοί σε πρεσβείες ξένων χωρών. Εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην πρεσβεία της Ελβετίας στην οδό Ιασίου 2 στην περιοχή του ΝΙΜΤΣ και γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι στην πρεσβεία της Ρωσίας. Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας ενώ ύποπτο δέμα με παραλήπτη την πρεσβεία της Χιλής, εξουδετερώθηκε ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής. «Συναγερμός» και στις πρεσβείες της Γερμανίας και του Παναμά.

Ο πρώτος συναγερμός σήμανε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας καθώς οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν στο Νέο Ψυχικό για να εξουδετερώσουν ύποπτο αντικείμενο με ελεγχόμενη έκρηξη. Το δεύτερο δέμα, εξερράγη στην πρεσβεία της Ελβετίας, η οποία βρίσκεται στην οδό Ιασού 2 στην περιοχή του Νίμιτς. Το δέμα εντόπισαν υπάλληλοι της πρεσβείας της Ελβετίας. Στη συνέχεια το πέταξαν στον ακάλυπτο χώρο όπου και εξερράγη.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μλαντένοφ, με τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Δρούτσα, τον ευχαρίστησε για την άμεση κι επαγγελματική αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.

Συναγερμός και στην πρεσβεία της Ρωσίας

Έκρηξη παγιδευμένου δέματος σημειώθηκε και στην πρεσβεία της Ρωσίας, στο Ψυχικό, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Ελεγχόμενη έκρηξη στη Βουλή

Φάκελος, του οποίου ο προορισμός ήταν η πρεσβεία της Χιλής, κρίθηκε ύποπτος και μεταφέρθηκε στη Βουλή προκειμένου να διαπιστωθεί στα εκεί ευρισκόμενα ειδικά μηχανήματα αν είχε επικίνδυνο περιεχόμενο.

Στη συνέχεια προκλήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη.

Για το επεισόδιο με το ύποπτο δέμα ενημέρωσε τη Βουλή, ο Φιλ. Πετσάλνικος, ο οποίος χαρακτήρισε αυτού του είδους τις ενέργειες “απαράδεκτες,άθλιες και καταδικαστέες”.

Στην πρεσβεία της Γερμανίας

Ένα τέταρτο ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Γερμανίας στο Κολωνάκι. Η ασφάλεια της πρεσβείας επέστρεψε πακέτο στην εταιρεία ταχυμεταφορών που το παρέδωσε. Ακολούθησε ελεγχόμενη έκρηξη του δέματος.



Λήξη συναγερμού την πρεσβεία του Παναμά

Έρευνα διενεργήθηκε και στην πρεσβεία του Παναμά η οποία βρίσκεται στον Πειραιά. Αιτία, και πάλι, ο εντοπισμός ύποπτου δέματος. Τελικώς, αποδείχτηκε ότι περιείχε μόνο χαρτιά.

Τα περιστατικά σημειώνονται ένα 24ωρο μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων οι οποίοι παρέδωσαν δέματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε εταιρείες ταχυμεταφορών στο Παγκράτι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που εξουδετερώθηκαν σήμερα εστάλησαν χθες, ενώ ο τρόπος κατασκευής παραπέμπει σε παλαιότερους μηχανισμούς.

Η είδηση για την έκρηξη βόμβας στην Αθήνα κάνει τον γύρο του κόσμου. Όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναμεταδίδουν με επείγοντα τηλεγραφήματα κάθε λεπτομέρεια και νέα πληροφορία αναφορικά με τα συμβάντα.

Γ.Πεταλωτής: «Να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της»

Επικριτικός για όσους επιχειρούν να συνδέσουν την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα, με σχέδια δημιουργίας συνθηκών πολιτικής αστάθειας, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Κάποιοι καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας, για να αποδείξουν κάποιες απόψεις τους. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες και να αφήσουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της” δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εκτιμά πως είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτά γίνονται μία εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ορισμένα κόμματα υποστηρίζουν ότι “στήνεται” εσκεμμένα τέτοιο σκηνικό.

“Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες των τρομοκρατών που προσπαθούν να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι “η Αστυνομία λειτούργησε άριστα προχωρώντας σε συλλήψεις και εκτεταμένες έρευνες”.

Συναγερμός και στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν και οι υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου Ελευσίνας, εξαιτίας «υπόπτου» δέματος.

Βρέθηκε στα γραφεία της διοίκησης αεροπορικής υποστήριξης και θεωρήθηκε ύποπτο εξαιτίας των στοιχείων του αποστολέα. Το δέμα ελέγχθηκε από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά , χωρίς να προκύψουν ενδείξεις ότι περιείχε εκρηκτικά.

Παρόλα αυτά, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στην μονάδα απεστάλη κλιμάκιο πυροτεχνουργών.

http://www.enet.gr/

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της – Τον κάρφωσε στον τοίχο και τον πυροβολούσε

ΗΠΑ

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της – Τον κάρφωσε στον τοίχο και τον πυροβολούσε

«Έχουμε περάσει πάνω από 100 ώρες βλέποντας ανατριχιαστικά βίντεο, φωτογραφίες, αλλά και μηνύματα στο κινητό…

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

κοντογιαννίδης

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

«Να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι επειδή σώσαμε το σπίτι;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

platanioti 7515e

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες», τόνισε η Ευ. Πλατανιώτη

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…