Newsroom

Newsroom

Βαρουφάκης στο CNN: Η Ελλάδα ήταν σαν άρρωστη αγελάδα που της ζητούσαν συνεχώς γάλα

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας απόψε στο CNN, τόνισε ότι «η Ελλάδα έλαβε το μεγαλύτερο δάνειο της ιστορίας», προσθέτοντας ότι…

varoufakis cnn

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας απόψε στο CNN, τόνισε ότι «η Ελλάδα έλαβε το μεγαλύτερο δάνειο της ιστορίας», προσθέτοντας ότι δόθηκε στους πιο αδύναμους ώμους και η ελληνική πλευρά επιδιώκει μία λογική συζήτηση. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολίασε τη δήλωση Μέρκελ από την Ουάσινγκτον πως περιμένει τις προτάσεις της Ελλάδας στο έκτακτο Eurogroup. «Χαιρόμαστε που η κυρία Μέρκελ περιμένει τις προτάσεις μας», είπε στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ. 

Ο κ. Βαρουφάκης, εξήγησε γιατί ήταν λάθος το πρόγραμμα που επελέγη για τη σωτηρία της.  Η Ελλάδα έμοιαζε να ήταν σαν μια εξαρτημένη χρήστης ναρκωτικών που ζητάει την δόση της και αυτό πρέπει να τελειώσει ή σαν άρρωστη αγελάδα από την οποία ζητούσαν συνέχεια γάλα και αυτό θα οδηγούσε στο θάνατό της, είπε ο υπουργός Οικονομίας. Εξήγησε ότι αυτό που ζητά η ελληνική πλευρά είναι μια λογική συζήτηση τονίζοντας ότι «δεν αρνούμαστε τίποτα».

Ερωτηθείς για το πώς θα γεφυρωθεί το υπάρχον κενό ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε «μύθους» όσον αφορά την Ελλάδα όπως αυτό για τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας ότι ήταν το 1% αυτών που έχασαν τις δουλειές τους. Ερωτηθείς για το αν τελικά η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πιθανή έξοδο από το ευρώ, και κόσμος θα πηγαίνει στα ΑΤΜ και δεν θα βρίσκει χρήματα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να βγει η χώρα από το ευρώ και την Ευρωζώνη».

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

AP24198153069028

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

Όπως καταγράφεται σε βίντεο από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, κατά την είσοδο του…

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

cats 108

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Τι καταγγέλλει για έργα που έμειναν... στη μέση.