Newsroom

Newsroom

Βοήθεια κατά του Έμπολα σε 15 αφρικανικές χώρες στέλνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Βοήθεια σε 15 αφρικανικές χώρες που συνορεύουν ή βρίσκονται κοντά στη ζώνη που έχει πληγεί από την επιδημία του Έμπολα…

ebola virus deaths

Βοήθεια σε 15 αφρικανικές χώρες που συνορεύουν ή βρίσκονται κοντά στη ζώνη που έχει πληγεί από την επιδημία του Έμπολα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της επιδημίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι χώρες στις οποίες θα δώσει προτεραιότητα ο ΠΟΥ περιλαμβάνουν τις τέσσερις που συνορεύουν με την πληγείσα περιοχή, δηλαδή την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα-Μπισάου, το Μάλι και τη Σενεγάλη, ενώ στον κατάλογο έχουν προστεθεί άλλες 11 χώρες: Το Μπενίν, η Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν, η Γκάμπια, η Γκάνα, η Μαυριτανία, η Νιγηρία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η ΛΔ του Κονγκό, το Νότιο Σουδάν και το Τόγκο.

Όλες αυτές οι χώρες επελέγησαν αφού ελήφθησαν υπόψη οι εμπορικοί δεσμοί τους με τις τρεις που έχουν πληγεί περισσότερο, δηλαδή τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα. Επίσης συνυπολογίστηκε και η κατάσταση των συστημάτων υγείας τους, όπως διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη η αξιωματούχος του ΠΟΥ, η διευθύντρια της υπηρεσίας Επαγρύπνησης και Δράσης, Ιζαμπέλε Νούταλ.

Η Νούταλ σημείωσε ότι ο ΠΟΥ δε συνιστά να γίνονται έλεγχοι στα αεροδρόμια για τον εντοπισμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Αφρική, όμως ούτε το αποδοκιμάζει.

«Δεν πρέπει να στιγματίσουμε κανέναν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξοστρακίζουμε τους πολίτες αυτών των χωρών, ή τους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς», υπογράμμισε η αξιωματούχος. Ο ΠΟΥ συνιστά πάντως ανεπιφύλακτα να ελέγχονται αυστηρά οι επιβάτες κατά την αναχώρησή τους από τις τρεις πληγείσες χώρες.

Ο καθηγητής Γενετικής, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης υποστηρίζει ανάσταση νεκρών (video)

cryogenetics

Ο καθηγητής Γενετικής, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης υποστηρίζει ανάσταση νεκρών (video)

Η κρυογονική επιστήμη… προσπαθεί να λύσει χρόνια ιατρικά προβλήματα, με ένα διαφορετικό τρόπο.

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα του Τραμπ- Αιχμές κατά της μυστικής υπηρεσίας

tramp

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα του Τραμπ- Αιχμές κατά της μυστικής υπηρεσίας

Στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας ο Τραμπ, εξαπέλυσε μύδρους κατά των Δημοκρατικών…