Βόλος: Μεθυσμένος οδηγούσε ανάποδα σε λεωφόρο και υποβλήθηκε 30 φορές σε αλκοτέστ

Ο οδηγός-δημόσιος κίνδυνος αφέθηκε ελεύθερος και τιμωρήθηκε με την επιβολή υψηλού προστίμου

ΕΚ - Περιπολικό Αστυνομία

Ούτε μία, ούτε δύο… αλλά 30 φορές προσπάθησαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βόλου να υποβάλλουν σε αλκοτέστ 28χρονο, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν εντοπίστηκε να οδηγεί ανάποδα σε κεντρική λεωφόρο του Βόλου, και συγκεκριμένα στην οδό Δημητριάδος, σπέρνοντας τον πανικό στο κέντρο της πόλης. Ο οδηγός-δημόσιος κίνδυνος με παρελθόν οδήγησης υπό την επήρεια μέθης είναι ελεύθερος και τιμωρήθηκε με την επιβολή ενός υψηλού προστίμου.

Όπως μεταδίδει το gegonota.news, σύμφωνα με αστυνομικό που συμμετείχε στην σύλληψη και κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ο 28χρονος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οδηγούσε ανάποδα στην Δημητριάδος με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων. Όπως ανέφερε, λίγα μέτρα μπροστά του βρίσκονταν δύο αυτοκίνητα που κινούνταν κανονικά επί της οδού και οι οδηγοί πατούσαν τις κόρνες τους, προκειμένου να βοηθήσουν τον νεαρό να αντιληφθεί ότι οδηγούσε αντίθετα στο ρεύμα αλλά εκείνος ήταν μεθυσμένος και δεν καταλάβαινε.

Από τις κόρνες των αυτοκινήτων, περιπολικό της τροχαίας, το οποίο βρισκόταν αρκετά μέτρα μακριά, κινητοποιήθηκε για να διαπιστώσει τι συμβαίνει . Η αστυνομία ακολούθησε τον νεαρό οδηγό μέχρι την λεωφόρο Ιάσωνος όπου σταμάτησε το όχημά του, καθώς πείνασε από την κατανάλωση αλκοόλ και σταμάτησε παράνομα για να αγοράσει… σουβλάκια, όπως άλλωστε κάνουν όλοι ανενόχλητοι, χωρίς καμία παρέμβαση της Τροχαίας, κάθε βράδυ, σε μια κεντρική λεωφόρο του Βόλου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αστυνομικός, τον πλησίασαν και προσπάθησαν να του κάνουν αλκοτέστ, χωρίς όμως καμία επιτυχία… τις  πρώτες 30 φορές. Εγινε απόλυτα κατανοητό ότι τους κορόϊδευε, καθώς γνώριζε την διαδικασία γιατί είχε συλληφθεί και στο παρελθόν μεθυσμένος.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι κάτοικος Χαλκίδας και ήρθε πριν λίγες μέρες στον Βόλο για διακοπές, ενώπιον του δικαστηρίου, ισχυρίστηκε πως δεν είχε σκοπό να «σαμποτάρει» την διαδικασία του αλκοτέστ με διάφορα τεχνάσματα όπως να τοποθετεί την γλώσσα του στο στόμιο της συσκευής. Από τον τρόμο και το άγχος του όμως καθώς γνώριζε τι θα συνέβαινε γιατί είχε καταδικαστεί ξανά στο παρελθόν για οδήγηση υπό μέθη, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σωστά στη διαδικασία, με αποτέλεσμα το αλκοτέστ να δείχνει μηδενικές ενδείξεις, παρότι ο οδηγός ήταν μεθυσμένος. Αφού πέρασαν πάνω από 30 λεπτά, το αλκοτέστ έδειξε 1,66 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος.

Ο ίδιος ο 28χρονος, παραδέχθηκε πως λίγο πριν οδηγήσει το αυτοκίνητό του και κατευθυνθεί προς το κέντρο του Βόλου για να αγοράσει σουβλάκια, βρισκόταν σε «κρασάδικο» της περιοχής μαζί με έναν φίλο του, όπου κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε μάλιστα πως κατάλαβε ότι είναι λάθος που ήπιε και οδήγησε, αλλά είχε αρκετή αντίληψη για να καταλάβει ότι πήγαινε ανάποδα, παρ΄όλα αυτά συνέχιζε την πορεία του.

Τελικώς, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Μετά από πολύωρη συνεννόηση μεταξύ δικαστή και εισαγγελέα, η ποινή φυλάκισης μετατράπηκε σε χρηματική ποινή προς 20 ευρώ ημερησίως, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 15.000 ευρώ.

Για την πληρωμή του ποσού, καθορίστηκε προθεσμία τριών ετών στην οποία ο κατηγορούμενος θα καταβάλει το ποσό της ποινής σε έξι ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την έκδοση της απόφασης, ενώ στον 28χρονο δόθηκε και το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Κικίλιας: Χαμός με την ανάρτηση του στο Twitter – Ανέβασε βίντεο για να μας πει ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σωστά

Κικίλιας: Χαμός με την ανάρτηση του στο Twitter – Ανέβασε βίντεο για να μας πει ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σωστά

Να μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε ο Βασίλης Κικίλιας με όσα ανεβάζει…