Newsroom

Newsroom

«Βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό βάζει νέα δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ παίρνει κεφάλι…

Κάτω από 30% η Νέα Δημοκρατία ενώ την ίδια στιγμή οι πολίτες δεν βλέπουν μέλλον

4846088

Μια πολύ σοβαρή ανατροπή για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αποκαλύπτει η νέα δημοσκόπηση της MRB για το newsbomb.gr.

Για πρώτη φορά το σενάριο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ  καταγράφει πρωτιά και περνάει μπροστά από το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ή για να το θέσουμε διαφορετικά, είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προτιμά κυβέρνηση… χωρίς τη Νέα Δημοκρατία.

Η νέα μέτρηση της MRB αναδεικνύει τις σκέψεις των πολιτών για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τα σενάρια συγκυβέρνησης, με τα αποτελέσματα μάλιστα να προκαλούν… εκπλήξεις.

Ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση – έστω και με μία μονάδα περίπου διαφορά- επιλέγουν μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα αντί εκείνης μιας Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ.

meteklogiko senario

 

Στα υπόλοιπα ερωτήματα, η αύξηση των τιμών και η ακρίβεια καταγράφεται ως το μείζον πρόβλημα και ακολουθούν κατά σειρά η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η ανεργία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του στην Ελλάδα, η εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, η υπόθεση των υποκλοπών, η πανδημία.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,5% έναντι ποσοστού 22,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,2%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%, ενώ μετρήθηκε από την MRB και το ακροδεξιό κόμμα “Ελληνες” (Ηλία Κασιδιάρη) που καταγράφει ποσοστό 2,4%. Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της περιόδου 19-21 Σεπτεμβρίου 2022, η ΝΔ έχει υποχωρήσει λίγο (0,1%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίζει αντίστοιχο ποσοστό, όπως επίσης κια το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 31,3% , ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, ΠΑΣΟΚ 11,9%, ΚΚΕ 5,2% , ΜέΡΑ25 3,3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 38,5% , ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ποσοστό 28,8% και ο «κανένας» 22,8%.

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Troxaio messinia

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Ο 19χρονος που έφερε πολύ σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στην Καλαμάτα…