Βρετανία: «Μην χρησιμοποιείτε το Ozempic για το «τέλειο σώμα του Instagram» λέει ο Υπουργός Υγείας

Ο Γουές Στρίτινγκ είπε επίσης ότι το φάρμακο θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την αύξηση των διατροφικών διαταραχών και της δυσμορφίας του σώματος εάν διαδοθεί μαζικά. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με τη διατροφή και την άσκηση και όχι ως συμπλήρωμα.

jennifer burk ECXB0YAZ zU unsplash

Για τη «φρενίτιδα» που επικρατεί με τις ενέσεις αδυνατίσματος όπως το Ozempic και το Wegovy -που κανονικά προορίζονταν για διαβητικούς- έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας της Βρετανίας, εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να αποκτήσετε το «τέλειο σώμα του Instagram».

Με τη ζήτηση για τις ενέσεις αδυνατίσματος να έχει εκτοξευθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ο υπουργός Υγείας, Γουές Στρίτινγκ, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η άποψή του σχετικά με τις συγκεκριμένες ενέσεις «είναι αρκετά διαφοροποιημένη». Όπως εξήγησε, τα αποτελέσματα μπορούν να «αλλάξουν το παιχνίδι» στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, δεν θα πρέπει να «χρησιμοποιούνται καταχρηστικά».

Η παχυσαρκία κοστίζει στο NHS (σ.σ. Εθνικό Σύστημα Υγείας) περίπου 6,5 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία καρκίνου που μπορεί να προληφθεί.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι χάνουν κατά μέσο όρο 15% του σωματικού τους βάρους εντός μηνών από την έναρξη της θεραπείας με το Wegovy, την εμπορική ονομασία της σεμαγλουτίδης, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Ozempic.

Το φάρμακο «μιμείται» μια φυσική ορμόνη με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αισθάνονται πιο γρήγορα χορτάτοι και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό δεν έχουν πρόσβαση στην θεραπεία λόγω της αυξημένης ζήτησης, διαπίστωσε έρευνα του Sky News.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για την έκθεση, ο Γουές Στρίτινγκ δήλωσε: «Η άποψή μου σχετικά με αυτό είναι αρκετά διαφοροποιημένη. Νομίζω ότι ορισμένα από αυτά τα φάρμακα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα όσον αφορά την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας για τους ανθρώπους που η δίαιτα και η άσκηση δεν φαίνεται να έχουν μεγάλο αποτέλεσμα. Νομίζω, λοιπόν, ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα μπορούν να έχουν πραγματικά μεγάλο αντίκτυπο όσον αφορά τον έλεγχο του βάρους.

Εκεί όμως που νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, είναι να μην θεωρούμε αυτά τα φάρμακα ως δικαιολογία για να μην κάνουμε το σωστό όσον αφορά τη διατροφή, τη διατροφή, την άσκηση ή να τα χρησιμοποιούμε ως καλλυντικά φάρμακα για το τέλειο σώμα του Instagram».

Ο Γουές Στρίτινγκ συνέχισε λέγοντας ότι το φάρμακο θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την αύξηση των διατροφικών διαταραχών και της δυσμορφίας του σώματος εάν διαδοθεί μαζικά. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με τη διατροφή και την άσκηση και όχι ως συμπλήρωμα.

«Τα φάρμακα έχουν μεγάλο για το NHS», πρόσθεσε. «Είναι υπέροχο που το NHS υπάρχει για εμάς και είναι δωρεάν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται κατάχρηση».

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Στην αντεπίθεση οι μοναχοί με διαλόγους-φωτιά – «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;»

Μάνεσης: Το επικό άδειασμα από τον Δήμαρχο Πάφου για τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες που τελικά ήταν… δημόσιες (video)

Ο Μπριθουέλα της Μπαρτσελόνα άγγιξε τα οπίσθια γυναίκας διαιτητή – Έντονες αντιδράσεις στην Ισπανία (video)

Εικόνες σοκ στο κρατικό αποθεραπευτήριο για ΑμΕΑ στη Θεσσαλονίκη: Παιδιά γυμνά μέσα σε ακαθαρσίες (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Ρωσία: Ναυαγός βρέθηκε ζωντανός μετά από 67 μέρες στον ωκεανό – Ήταν σε φουσκωτό μαζί με τους νεκρούς συγγενείς του (video)

Καταγραφή 13

Ρωσία: Ναυαγός βρέθηκε ζωντανός μετά από 67 μέρες στον ωκεανό – Ήταν σε φουσκωτό μαζί με τους νεκρούς συγγενείς του (video)

Σενάριο ταινίας θυμίζει η διάσωση ενός Ρώσου ο οποίος είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα για 67…

ΕΥΠ: Πως θα καταλάβετε ότι το κινητό ή ο υπολογιστής σας έχει παραβιαστεί – Τα μέτρα προφύλαξης

smartphone spying 1

ΕΥΠ: Πως θα καταλάβετε ότι το κινητό ή ο υπολογιστής σας έχει παραβιαστεί – Τα μέτρα προφύλαξης

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί κίνδυνοι για τα κινητά τύπου smartphone, σύμφωνα με την ΕΥΠ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμΕΑ (Video)

amea anapiria 1024x683 1

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμΕΑ (Video)

Υπενθυμίζεται πως οι φωτογραφίες που έβγαλε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1, αποκαλύπτουν ότι παιδιά ΑμΕΑ είναι…

Καρυστιανού: Με κυβερνητική παρέμβαση κατέβηκε ανάρτηση για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο από τη σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες»

6337618

Καρυστιανού: Με κυβερνητική παρέμβαση κατέβηκε ανάρτηση για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο από τη σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες»

Η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν μπόρεσε να αντέξει την επιτυχία της μεγάλης συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο