Newsroom

Newsroom

Βρήκε τη λύση ο υφυπουργός εργασίας: Στα 60 πηγαίνετε να δουλέψετε σε σούπερ μάρκετ (video)

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου μετά την πρόταση στους δικηγόρους να γίνουν ντελίβερι, τώρα προτείνει και σε ανθρώπους 60 ετών νέο τομέα εργασίας

Τσακλόγλου

O υφυπουργός εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου φαίνεται πως δεν μπορεί να συγκρατηθεί και μετά από όσα είχε πει για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τώρα έχει και μια νέα πρόταση εργασίας για τους ανθρώπους που έχουν φτάσει τα 60 έτη.

Ο κ. Τσακλόγλου μιλώντας στο Attica TV δέχθηκε ερώτημα σε σχέση με τα όρια συνταξιοδότησης που μπορεί να κόβουν ευκαιρίες από τους νεότερους αλλά και να θέτουν σε εργασιακό κίνδυνο τους ανθρώπους άνω των 60 ετών που δουλεύουν, για παράδειγμα, στον ιδιωτικό τομέα, με την απάντησή του σίγουρα να προκαλεί εντύοωση.

«Αν θέλετε ένα παράδειγμα μιας χώρας που είναι η Ιαπωνία. Στην Ιαπωνία ακόμα και διευθυντικά στελέχη σταματάνε στα 60 τους να δουλεύουν στις καλές δουλειές που έχουν και μετά έχουν μια πενταετία που μπορεί να δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ ή σε οτιδήποτε άλλο για να βγουν στη σύνταξη».

Μάλιστα με περίσσιο θράσος όταν ρωτήθηκε αν θα το έκανε ο ίδιος απάντησε «Όλα τα πράγματα είναι ζήτημα αναγκών. Αν δεν είχα χρήματα θα το έκανα; Θα το έκανα».

Ο υφυπουργός εργασίας, βέβαια θέλησε να πείσει πως «δεν είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε» και ας ελπίσουμε ότι το εννοεί πραγματικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 19:29 και μετά

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσακλόγλου εκφράζει τις ακραίες τους απόψεις, καθώς είναι ο ίδιος που στο νομοσχέδιο για το νέο φορολογικό όταν ο δημοσιογράφος του Action24 είπε

«έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», εκείνος απάντησε ειρωνικά για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος…«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».