Ξαφνικά το ελληνικό δημόσιο δεν ειναι μεγάλο αλλά δεν λειτουργεί σωστά

[…]

dimosio

Στοχοποίησαν υπαλλήλους, έκοψαν μισθούς, συντάξεις, προχώρησαν σε απολύσεις έκλεισαν οργανισμούς και υπηρεσίες. Και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν είναι υπερδιογκωμένο αλλά δεν δουλεύει σωστά. Ο λόγος; Για το ελληνικό δημόσιο και στοιχεία έρευνας του ΟΟΣΑ που επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Η συγκεκριμένη έρευνα την οποία επικαλείται το περιοδικό  Economist, βασίζεται σε στοιχεία του 2011.Η Ελλάδα, στο «διάγραμμα» με τα ποσοστά απασχόλησης σε κυβερνήσεις και δήμους χωρών – μελών του ΟΟΣΑ, βρίσκεται ακριβώς στη μέση, καθώς το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα ανέρχεται στο 21% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. Επομένως καταρρίπτεται και ο μύθος του τεράστιου δημοσίου τομέα σε ολόκληρο την ΕΕ.

Μεγαλύτερα ποσοστά «δημόσιας» απασχόλησης καταγράφονται σε 9 χώρες: Νορβηγία, Δανία, Τσεχία, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία, Γαλλία, Σλοβενία, Ολλανδία. Σε αντίθεση οι Πολωνία, Βρετανία, Καναδάς, Σλοβακία, Χιλή, Γερμανία, Ισπανία, Βραζιλία, Μεξικό καταγράφουν μικρότερα ποσοστά, πάντα σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει στο naftemporiki.gr ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρηστος Κόλλιας

«Ο τεράστιος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αφορά σε έναν μύθο ο οποίος πλανάται ακόμη και σήμερα πάνω από την Ελλάδα. Το πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης δεν είναι ο αριθμός των υπαλλήλων, ο οποίος κινείται περίπου στον μέσο όρο των χωρών – μελών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Αντιθέτως, το πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου είναι η κατανομή αυτών των υπαλλήλων και ο ευρύτερος τρόπος λειτουργίας του» τονίζει με νόημα.

 

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ – Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ – Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, έχουν απομακρυνθεί εσπευσμένα σχεδόν 200.000 άνθρωποι αφότου άρχισε η ουκρανική επιχείρηση