"Χαστούκι" των ΗΠΑ στην Τουρκία: Η επιχείρηση για την κατάληψη της Ράκα θα γίνει μαζί με τους Κούρδους ότι και να λέει η Άγκυρα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τόνισε με κάθε τρόπο ότι η τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, θα πλήξει τους Κούρδους του YPG που ελέγχουν την Μανμπίτζ, που μέχρι πρόσφατα ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος.

5811e05b1dc52459778b464b

Η επίθεση στη Μανμπίτζ, αλλά και στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους Ράκα θα ακολουθήσει την κατάληψη της Αλ Μπαμπ, η οποία επίσης βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για τους στόχους της τουρκικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, σε τηλεφωνική επαφή την οποία είχαν την Τετάρτη. Η ιρακινή επαρχία Σιντζάρ, δυτικά της Μοσούλης, κινδυνεύει να μετατραπεί σε βάση του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), πράγμα που η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει, επισήμανε τέλος ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Ωστόσο υπάρχει έντονο διπλωματικό παρασκήνιο καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν τους Κούρδους του YPG συμμάχους σε αυτό το μέτωπο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιμονή της Τουρκίας να θεωρεί το YPG τρομοκρατική οργάνωση στο πλευρό του PKK, έκανε σήμερα τον στρατηγό και επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ Στίβεν Τάουνσεντ να δηλώσει πως η επιχείρηση για ανακατάληψη της Ράκα θα γίνει με συμμετοχή της κουρδικής YPG παρά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ιτσίκ ζήτησε νωρίτερα από τις ΗΠΑ να μην συμπεριλάβουν το YPG στα σχέδια για την ανακατάληψη της εν λόγω πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.

Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για προδοσία μετά από δωρεά σε ΜΚΟ υπέρ της Ουκρανίας

Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για προδοσία μετά από δωρεά σε ΜΚΟ υπέρ της Ουκρανίας

Η ίδια η Καρέλινα, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (ρωσική και αμερικανική) δήλωσε ένοχη για…