Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε η εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο – Σαν σήμερα η ιδρυτική διακήρυξη (video)

50 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την "Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη" του 1974, και της δημιουργίας του ΠΑΣΟΚ. Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, ήταν τα κύρια σημεία της Διακήρυξης, με την οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου, έδωσε το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο το 1981, έγινε κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ

Ξεκίνησε στο Ζάππειο Μέγαρο η μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν ομιλίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και οι πρώην αρχηγοί του κόμματος Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, θα τιμηθούν στελέχη που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974.

ΠΑΣΟΚ ΑΡΧΗΓΟΙ

Από νωρίς, στον χώρο της εκδήλωσης βρίσκονται γνωστά και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς και δεκάδες υποστηρικτές του κόμματος, πολλοί εξ αυτών και μεγάλης ηλικίας, που κρατούν πλακάτ με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας κύριος που κρατούσε ένα μικρό πλακάτ το οποίο γράφει: «50 χρόνια ΠΑΣΟΚ – Δικαιοσύνη – Αξιοκρατία. 50 χρόνια προσφοράς. Η Ελπίδα είναι ξανά εδώ, Ανδρέα σ’ ευχαριστώ».

Ανδρεας Παπα

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς»: Αυτό είναι το νέο όνομα που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Πορτοσάλτε – Αναστασοπούλου: Η τηλεθέαση που σημείωσαν στην πρεμιέρα – «Θα κάνουμε την προσπάθεια»

Η πιο μεγάλη απογοήτευση

Νίκος Παππάς: Ο ευρωβουλευτής επιστρέφει στα παρκέ – Η ομάδα που ανακοίνωσε την απόκτησή του

50χρονια ΠΑΣΟΚ: Στις φτερούγες Σημίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόβο για την ενότητα- Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει Αννα Διαμαντοπούλου

ΠΑΣΟΚ Αρχηγοι ζαπειο

50χρονια ΠΑΣΟΚ: Στις φτερούγες Σημίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόβο για την ενότητα- Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει Αννα Διαμαντοπούλου

Με ανοιχτή την αγκαλιά του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, αν και με νέους όρους, γιόρτασε τα 5Οχρονά…