Newsroom

Newsroom

Ζωντανά η επιχείρηση αποκόλλησης του Costa Concordia

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η επιχείρηση αποκόλλησης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia από τον βυθό της θαλάσσιας περιοχή έξω από το…

costa concordia

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η επιχείρηση αποκόλλησης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia από τον βυθό της θαλάσσιας περιοχή έξω από το λιμάνι του νησιού Τζίλιο της Τοσκάνης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έξι με επτά ημέρες, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Costa Crosières. Σκοπός της επιχείρησης, το πλοίο να πλεύσει χωρίς τις βοηθητικές πλατφόρμες μέχρι τη Γένοβα.

«Είναι μία πολύ σύνθετη επιχείρηση. Η πρώτη φάση της θα είναι η πιο επικίνδυνη γιατί το πλοίο θα αποκολληθεί από τις πλατφόρμες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

Το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο στη συνέχεια θα ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Γένοβας, όπου θα αποσυναρμολογηθεί, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ιστορία της ναυτιλίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανόρθωσης του κρουαζιερόπλοιου, που ωστόσο παρέμεινε μερικώς βυθισμένο και τοποθετήθηκε πάνω σε έξι σιδερένιες πλατφόρμες.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…