Newsroom

Newsroom

Ξέσπασε ο Γιώργος Νταλάρας: «Προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν και να με λοιδορήσουν» (video)

«Ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα», ανέφερε σε συνέντευξη του ο Γιώργος Νταλάρας

νταλαρας5

Συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος έδωσε ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων έκανε αναφορά και σε αυτούς που κατά καιρούς τον σχολιάζουν, αλλά και στο Κυπριακό ζήτημα για το οποίο είχε γίνει λόγος να τον αμφισβητήσουν κάποιοι στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα ο σπουδαίος καλλιτέχνης τόνισε ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον γελοιοποιήσουν και να τον εξαφανίσουν στο συγκεκριμένο ζήτημα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο χρόνος δείχνει την αλήθεια. Λίγο νωρίτερα μάλιστα είχε κάνει αναφορά και σε άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες που ήταν μαζί του εκείνη την περίοδο και γνωρίζουν τις πράξεις του όσον αφορά το ζήτημα της Κύπρου.

Γιώργος Νταλάρας: «Προσπαθούν να γελοιοποιήσουν, να λοιδορήσουν, να σαρκάσουν»

Τι σημαίνει για έναν τραγουδιστή πρώτης γραμμής να παίρνει επάνω του ένα εθνικό θέμα και να ακούει από την άλλη ότι είναι μάρκετινγκ, κόνσεπτ και λεφτά από πίσω; Να υπάρχει δηλαδή αυτή η καχυποψία που ισχύει μέχρι και τώρα;

Νομίζω ότι ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα. Εγώ είμαι ακόμα εδώ με όλα αυτά αλλά, όταν συμβαίνει κάτι παράδοξο γύρω μας, είμαστε τόσο πικραμένοι από γεγονότα και νοοτροπίες που εύκολα θα μπούμε μέσα στη θεωρία συνομωσίας. Όταν υπάρχουν αντιθέσεις, το πρώτο πράγμα που πλήττεται είναι η αλήθεια. Άρα λοιπόν ήταν πολύ καλό για κάποιους, για να είναι αλήθεια, αυτό που κάνω.

Για σκέψου, γύρισα σχεδόν τον μισό κόσμο τραγουδώντας για την Κύπρο και αναγκάζοντας τον Λευκό Οίκο να κάνει έρευνα για να πιέσει τον Ντενκτάς να πει ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι. Αυτό το έκαναν μια σειρά από τραγούδια και μια σειρά από ανθρώπους που μαζί γυρίζαμε αριστερά και δεξιά. Πάρα πολλοί, δεν είναι ένας και δύο. Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, η Νανά Μούσχουρη, ο Ζωρζ Μουστακί. η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η Μελίνα Μερκούρη, η Γλυκερία, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαρία Φαραντούρη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν μαζί μας, γνώρισαν και είδαν το τι κάνω.

Οι υπόλοιποι ήταν απ’ έξω… Έχετε ακούσει το τραγούδι, ”Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί”; Αυτοί λοιπόν οι εχθροί δεν είναι φίλοι της αλήθειας. Αυτοί προσπαθούν να σε γελοιοποιήσουν, να σε λοιδορήσουν, να σε σαρκάσουν, να σε εξαφανίσουν. Αυτό είναι, αυτό συνέβη και με μένα. Όμως ο χρόνος δείχνει.

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…