Δες τι πρέπει να προσέξεις όταν παραγγέλνεις ή φτιάχνεις μόνος σου τη χωριάτικη σαλάτα:
1. Την ποσότητα: Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να φας μια μερίδα, η σαλάτα σου δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 150 γραμμάρια. Αυτή η μερίδα, με τις τοματούλες, τη φέτα, το αγγούρι, το λαδάκι θα σου δώσει γύρω στις 150 θερμίδες.
2. Το ελαιόλαδο: Μια κουταλιά της σούπας είναι η ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Από κει και πάνω, υποθέτουμε ότι βάζεις πολύ λάδι για να κάνεις τις γνωστές σε όλους μας «βούτες»…
3. Το ψωμί: Χωριάτικη χωρίς «βούτες» δεν γίνεται. Ναι, αλλά βουτώντας κομματάκια από 2 φέτες ψωμιού παίρνεις εξτρά 130 θερμίδες, όσες σχεδόν είναι η σαλάτα σου σκέτη…
Για μία… ελαφριά χωριάτικη:
-Περιόρισε την ποσότητα σε ένα κανονικό βαθύ πιάτο φαγητού.
-Ζούληξε κάποιες από τις τομάτες για να βγάλουν ζουμάκι.
-Βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο- μην το αποφύγεις καθώς σου κάνει καλό, απλά μείωσέ το.
-Βάλε φέτα χαμηλών λιπαρών.
-Μην συνοδεύεις τη χωριάτικη με ψωμί.