Χωρίς απόφαση η δεύτερη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Διεκόπη η σημερινή διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να καταλήξει σε απόφαση για το αν θα γίνουν δεκτές ή όχι οι προσφυγές των καναλιών. Η συζήτηση σήμερα ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα λίγο μετά τις 10:00 στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συνακτών», το οποίο αποδείχθηκε φάρσα.

5800a9231dc5245c238b476d

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα διεξαγόταν η δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ κατά την οποία θα κρινόταν το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.  

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι δικαστές δεν περάσαν σε ψηφοφορία για το παραδεκτό των αιτήσεων των καναλιών, ενώ ο πρόεδρος θα ενημερώσει τα μέλη της Ολομέλειας για το πότε θα γίνει η επόμενη διάσκεψη γεγονός άγνωστο μέχρι σήμερα.

Πάντως, κατά την προχθεσινή πεντάωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Η εισήγηση αναπτύχθηκε επί ώρες, ενώπιον των μελών της Ολομέλειας, αλλά δεν είναι δεσμευτική για τους συμβούλους Επικρατείας, οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν για το παραδεκτό ή μη των προσφυγών, για το κατά πόσον δηλαδή αυτές είναι νόμιμες.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που η πλειοψηφία συμφωνήσει με τον εισηγητή τότε η υπόθεση θα κλείσει, ενώ σε αντίθεση περίπτωση πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες διασκέψεις, καθώς οι δικαστές θα προχωρήσουν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στις 13 Ιανουαρίου θα εκδικαστούν οι αιτήσεις ακύρωσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, που έχουν υποβάλλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της – Τον κάρφωσε στον τοίχο και τον πυροβολούσε

ΗΠΑ

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της – Τον κάρφωσε στον τοίχο και τον πυροβολούσε

«Έχουμε περάσει πάνω από 100 ώρες βλέποντας ανατριχιαστικά βίντεο, φωτογραφίες, αλλά και μηνύματα στο κινητό…

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

κοντογιαννίδης

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

«Να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι επειδή σώσαμε το σπίτι;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Κοντογιαννίδης