Newsroom

Newsroom

Ύδρα: Από πυροτεχνήματα η φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή (video)

Από πυροτεχνήματα που πετούσαν ασυνείδητοι από σκάφος φαίνεται πως προκλήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκοδάσος στην Ύδρα.

ydra fwtia

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 22:45 το βράδυ της Παρασκευής, στην Ύδρα, από ασυνείδητους επιβάτες ιδιωτικού σκάφους που πετούσαν πυροτεχνήματα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο με δέντρα και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Τσίγκας μέσα από την τηλεόραση του OPEN, η φωτιά είναι κοντά η μία με την άλλη.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 22:45 της Παρασκευής (21/6) στην παραλία Άγιος Νικόλαος, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ασυνείδητοι που βρίσκονταν σε σκάφος που έπλεε στην περιοχή, πετούσαν πυροτεχνήματα.

 

Όπως κατήγγειλαν εποχικοί πυροσβέστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο».

 

Δήμαρχος Ύδρας: «Θα κινηθούμε αστικά σε βάρος τους»

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις αρχές.

«Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είναι όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε.

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι