Συνεχίζει την επίδειξη αλαζονείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης που το ξέκοψε για 13ο και 14ο μισθό

«Δεν μπορούμε να τάζουμε παροχές με χρήματα που δεν υπάρχουν»

ΑΝΤ1 Μητσο

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συνέχισε την επίδειξη αλαζονείας χρησιμοποιώντας ακόμη μια φορά το 41% των εθνικών εκλογών.

Αφού ανέφερε πως «το σύνθημά μας είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», τόνισε ότι ως προς την εθνική διάσταση των ευρωεκλογών «πρέπει να αποκρούσουμε τη νέα έκφανση του λαϊκισμού, που “σηκώνει κεφάλι” και τάζει τα πάντα, γιατί έτσι πιο ισχυρή η ΝΔ θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις».

Δεν απέφυγε να αναφερθεί στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, λέγοντας: «Μας κατηγορούν για την αλαζονεία του 41% και το βράδυ των εκλογών είπα ότι είναι μεγάλη τιμή, αλλά όχι «λευκή επιταγή». Το 41% μας το έδωσαν οι πολίτες και όταν κάποιοι μιλούν υποτιμητικά, υποτιμούν τους πολίτες».

 

«Τα όποια μηνύματα δυσαρέσκειας τα έχω ήδη λάβει», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι δεν περιμένει το βράδυ των ευρωεκλογών, ενώ αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ειδικά τον τελευταίο χρόνο σε υγεία, παιδεία, ψηφιακό μετασχηματισμό. «Το λέω για όλους όσοι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας, τους καλώ να δούμε την μεγάλη εικόνα και να αφήσουν κατά μέρος τα παράπονα».

«Η προηγούμενη διακυβέρνηση ήταν μια διακυβέρνηση διαχείρισης κρίσεων και τώρα ήρθε η ώρα να μπούμε στα βαθιά και να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες της χώρας». Μάλιστα για ακόμη μια φορά ζήτησε με το γνωστό εκβιιαστικό τρόπο ότι «Όσο πιο ισχυρή θα είναι η ΝΔ τόσο πιο γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις», ανέφερε.

Φρένο στον 13ο και 14ο μισθό

Αναφερόμενος στο ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού σημείωσε: « Τα 45 δισεκατομμύρια είναι προ 13ου και 14ου μισθού. Αυτά δεν έχουν ενσωματωθεί στον υπολογισμό του Γενικού Λογιστηρίου. Αλλά, ξέρετε, αυτή η κουβέντα είναι λίγο άχαρη για τους συμπολίτες που μας παρακολουθούν. Πρώτον, γιατί δεν έχουμε εθνικές εκλογές τώρα, άρα δεν τίθεται ζήτημα κοστολόγησης προγραμμάτων. Και, δεύτερον, διότι πια έχουμε νομοθετήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, του 2027, να υπάρχει ανεξάρτητη κοστολόγηση προγραμμάτων από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Αυτό το οποίο θέλω να καταδείξω ως το βασικό πολιτικό μήνυμα είναι ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές όπου τάζουμε παροχές, φοροαπαλλαγές και αυξήσεις, με χρήματα τα οποία πολύ απλά δεν υπάρχουν. Θα ήταν πολύ εύκολο και για εμένα να το κάνω. Μπορεί να ήμουν ευχάριστος πρόσκαιρα, όμως θα δημιουργούσα μεγάλο πρόβλημα στην αξιοπιστία και στη σταθερότητα της χώρας, που την έχουμε χτίσει με πολύ κόπο και δεν θέλουμε ποτέ να ξαναγυρίσουμε στις εποχές όπου η χώρα φλέρταρε με τη χρεοκοπία».

 

 

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

κοντογιαννίδης

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

«Να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι επειδή σώσαμε το σπίτι;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

platanioti 7515e

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες», τόνισε η Ευ. Πλατανιώτη

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…