Yπάλληλος του ΕΦΚΑ συνελήφθη για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του Ε.Φ.Κ.Α., απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

efka

Συνεχίζονται οι περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που χρηματίζονται αδρά για να διαπεραιώνουν υποθέσεις.

Τελευταία περίπτωση, μία 49χρονη υπάλληλος του ΕΦΚΑ στην Αττική, η οποία υπηρετούσε σε καίρια θέση, αφού εκείνη ήταν υπεύθυνη για την συγκρότηση επιτροπών που έκριναν την απόδοση αναπηρικών συντάξεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η υπάλληλος χρηματιζόταν για «στήνει» επιτροπές και για να «τρέχει» τις διαδικασίες, για αιτούντες αναπηρικών συντάξεων.

 

Στο κόλπο και ο σύζυγός της

Η συγκεκριμένη υπάλληλος συνελήφθη όπως και ο σύζυγος της από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Τόσο η φερόμενη επίορκος γυναίκα υπάλληλος του ΕΦΚΑ κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και για δωροληψία, ενώ και ο σύζυγος της αντιμετωπίζει την κατηγορία για συνέργεια σε δωροληψία, καθώς όπως φαίνεται ήταν και ο ίδιος «γρανάζι» στο κόλπο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πριν από τη σύλληψη, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του Ε.Φ.Κ.Α., απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

Σε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 7 Αυγούστου 2024, η κατηγορούμενη συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 61.850 ευρώ,
  • το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • usb stick και
  • ιδιόχειρες σημειώσεις.

 

Το Πακιστάν πήρε το πρώτο χρυσό στο Παρίσι – Ο Ναντιμ έστειλε το ακόντιο στα 92.97μ και διέλυσε το Ολυμπιακό ρεκόρ!

Το Πακιστάν πήρε το πρώτο χρυσό στο Παρίσι – Ο Ναντιμ έστειλε το ακόντιο στα 92.97μ και διέλυσε το Ολυμπιακό ρεκόρ!

Το Πακιστάν πανηγυρίζει για το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα Ολυμπιακών Αγώνων!