ΥΠΕΞ: Καταδίκη της βεβήλωσης του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου στην Κωνσταντινούπολη

Τη βεβήλωση του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου του Αγίου Ελευθερίου στην κοινότητα Ταταούλων στην Κωνσταντινούπολη καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

υπεξ

Το υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) κάλεσε τις τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα έναντι της αποτρόπαιας πράξης, όπου βάνδαλοι βεβήλωσαν τα ξημερώματα της Παρασκευή το ορθόδοξο ρωμαίικο νεκροταφείο του Άγιου Ελευθέριου στην κοινότητα Ταταούλων στην Κωνσταντινούπολη, ένα ιστορικό κοιμητήριο που εξυπηρετεί την ορθόδοξη κοινότητα στην περιοχή από το 1865.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βεβήλωση του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου του Αγίου Ελευθερίου στην κοινότητα Ταταούλων στην Κωνσταντινούπολη, η οποία προσβάλλει τη μνήμη και την ιστορία της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα έναντι της αποτρόπαιας αυτής πράξης», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σε δήλωση που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι του κοιμητηρίου στα τοπικά ΜΜΕ τονίζεται ότι η επίθεση αυτή αποτελεί «πράξη κατά των θρησκευτικών αξιών» της ορθόδοξης κοινότητας της περιοχής.

 

Δυστύχημα στη Χαλκιδική: Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ προμηθευόταν σάπια μηχανήματα από συναδέλφους του

Screenshot 2024 08 24 203719

Δυστύχημα στη Χαλκιδική: Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ προμηθευόταν σάπια μηχανήματα από συναδέλφους του

Απίστευτες και εξοργιστικές αποκαλύψεις για τα λούνα παρκ του τρόμου