Υπό αμφισβήτηση η εκλογική νίκη του Μαδούρο στη Βενεζουέλα: «Δύσκολο να το πιστέψουμε»

Οι πρόεδροι της Χιλής και της Κόστα Ρίκα αμφισβητούν ανοιχτά το αποτέλεσμα των εκλογών

Ap made

Ο πρόεδρος της Χιλής, ο Γκαμπριέλ Μπόριτς, είναι ο πρώτος αρχηγός κράτος ο οποίος αμφισβήτησε δημόσια το αποτέλεσμα των χθεσινών προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, με βάση το οποίο ο Νικολάς Μαδούρο εξασφαλίζει τρίτη συναπτή θητεία στο ανώτατο αξίωμα, χαρακτηρίζοντάς το «δύσκολο να το πιστέψουμε».

«Το καθεστώς του Μαδούρο πρέπει να καταλάβει ότι τα αποτελέσματα που δημοσιεύει είναι δύσκολο να τα πιστέψουμε», τόνισε ο κ. Μπόριτς μέσω X, προσθέτοντας ότι «η Χιλή δεν θα αναγνωρίσει κανένα αποτέλεσμα που δεν είναι επαληθεύσιμο», όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ροδρίγο Τσάβες «απορρίπτει κατηγορηματικά» την ανακήρυξη της νίκης του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, που χαρακτήρισε «απάτη».

«Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα απορρίπτει κατηγορηματικά» την ανακήρυξη της νίκης του προέδρου Μαδούρο, «την οποία θεωρούμε απάτη», εξήγησε ο κ. Τσάβες σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε μέσω X.

Πρόσθεσε πως η χώρα του θα «συνεργαστεί με άλλες δημοκρατικές κυβερνήσεις της ηπείρου και διεθνείς οργανισμούς ώστε να γίνει σεβαστή η απαράβατη βούληση του λαού της Βενεζουέλας».

Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε πως ο κ. Μαδούρο επικράτησε με το 51,2% των ψήφων. Η αντιπολίτευση απεναντίας υποστήριξε πως επικράτησε ο δικός της υποψήφιος, με «το 70%» των ψήφων.

«Κερδίσαμε» με το «70% των ψήφων», η Βενεζουέλα «έχει νέο εκλεγμένο πρόεδρο, και «αυτός είναι ο Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια», τόνισε στον Τύπο η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμός σε πτήση της United Airlines: Εκτροπή πτήσης λόγω «βιολογικού κινδύνου»

Τροπολογία – πραξικόπημα για ύποπτα πόθεν έσχες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας

Στάσου, μύγδαλα

Αμερικανικό πρακτορείο ανέδειξε την «πιο καθαρή παραλία στον κόσμο» – Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται (video)

Αμερικανικό πρακτορείο ανέδειξε την «πιο καθαρή παραλία στον κόσμο» – Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται (video)

Το πρακτορείο ξεκίνησε έρευνα στα τέλη του 2023 και μια παραλία του Αιγαίου απέσπασε τις…

Αυστραλία: Μητέρα ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί για προίκα και την σκότωσε ο σύζυγός της

Αυστραλία: Μητέρα ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί για προίκα και την σκότωσε ο σύζυγός της

Η μητέρα στην Αυστραλία επέβαλε τον γάμο με τον Mohammad μετά από πρόταση ενός τοπικού…