Υπόθεση ποινικολόγου: «Σε χτυπάει ο άντρας σου;» – Η ερώτηση του γιατρού και το νεύμα της 37χρονης

Ο γνωστός ποινικολόγος φαίνεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, κάτι που αντιλήφθηκε ο γιατρός μετά τις εξετάσεις της 37χρονης

ενδοοικογενειακή βία

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου που όπως όλα δείχνουν ξυλοκόπησε άγρια την 37χρονη σύζυγό του, συνελήφθη με την κατηγορία του ξυλοδαρμού της συζύγου του και  κρατείται στο ΑΤ Συντάγματος, όπου μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ.

Ο δικηγόρος όπως και η σύζυγός του, επίσης δικηγόρος, αρχικώς αρνήθηκαν ότι ο σοβαρός τραυματισμός της προήλθε από ξυλοδαρμό και υποστήριξαν πως η 37χρονη γυναίκα οδηγήθηκε σε ιδιωτική κλινική μετά από πτώση στη σκάλα του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η γυναίκα έφερε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη, ενώ έχει τραυματιστεί στη γλώσσα πιθανότατα από δάγκωμα.


Ο ποινικολόγος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ στην συνέχεια οδηγήθηκε στον Ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα.

Η 37χρονη αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο σπίτι του, αφαιρέθηκαν δύο όπλα που κατείχε νόμιμα, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις αφαιρούνται.

Το νεύμα στον γιατρό και το panic button

Η σύζυγός του δικηγόρου και μητέρα ενός ανήλικου ανέφερε πως τα τραύματά της προήλθαν από πτώση της από σκάλα, ωστόσο όπως αντιλήφθηκαν οι γιατροί τα τραύματα δεν δικαιολογείται  να οφείλονται σε αυτό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ εισαγγελικές πηγές μάλιστα τονίζουν ότι βάσει της κατάθεσης του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν κρίνονται ως πειστικοί, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα επίσης γνωστή δικηγόρος δεν έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του.

Η γυναίκα φέρετε να έγνεψε καταφατικά όταν ο γιατρός τη ρώτησε αν τη χτύπησε ο άντρας της και ο ρόλος του ήταν καταλυτικός καθώς κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία.

«Σε χτυπάει ο άντρας σου;»

Σύμφωνα με το Star ο γιατρός που εξέτασε την 37χρονη: «Άρχισα να την εξετάζω και μόλις διαπίστωσα ότι τα τραύματα δεν ήταν από πτώση σε σκάλα, αλλά από θλών όργανο (ανθρώπινο χέρι), κοιτώντας παράλληλα τις εξετάσεις και ενώ ήμασταν μόνοι μας της είπα “δεν έχεις πέσει από τη σκάλα πες μου εμπιστευτικά, σε χτυπάει ο άντρας σου;”.

Και εκείνη μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι της. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα τις αρχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη γυναίκα φέρει κατάγματα στη μύτη και σε άλλα σημεία στο σώμα της.

Από 1η Μαίου οπότε και ισχύουν οι τελευταίες αλλαγές στον ποινικό κώδικα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο γιατρός και όλοι οι επαγγελματίες υγείας υποχρεούνται εκ του νόμου να καταγγέλουν τέτοια περιστατικά στις αρχές, χωρίς να φοβούνται τυχόν συνέπειες, καθώς έχει θεσπιστεί το ακαταδίωκτο από τους δράστες.

Δεν μπορεί κανείς να τους μηνύσει ή να τους κάνει αγωγή.

Μάλιστα η γυναίκα δέχθηκε το panic button, την ειδική εφαρμογή για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας με το οποίο ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία για περιστατικά, ωστόσο η εφαρμογή δεν εγκαταστάθηκε καθώς η γυναίκα δεν είχε μαζί της το κινητό της.

Επίσης, ενημερώθηκε για τις δομές φιλοξενίας αλλά δεν επιθυμεί να μεταφερθεί σε κάποια από αυτές.

Μήνυση από την πρώην σύζυγό του το ’17 για βία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος του δικηγόρου φαίνεται πως τον έχει καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, τον Οκτώβριο του 2017.

Συγκεκριμένα, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου και μητέρα των παιδιών του, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, για ενδοοικογενειακή βία σε περιοχή των βορείων προαστίων της Αθήνας, όπως αναγράφεται και στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…