Ζακ Κωστόπουλος: Το σπαραχτικό κείμενο της μητέρας του – «Σήμερα θα γινόσουν 39, ήσουν ένα δώρο στις ζωές πολλών ανθρώπων»

«Άνθρωποι σαν εσένα δεν χάνονται ποτέ γιατί έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια πίσω τους», γράφει η μητέρα του Ζακ

Ζακ

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου μιλά εκ βαθέων για τον αδικοχαμένο γιο της με αφορμή τα 39α γενέθλιά του.

«Ξέρεις παιδί μου η φυσική σου παρουσία έχει χαθεί αλλά ζεις με πολλούς τρόπους ανάμεσά μας. Σε νιώθουμε, σε διαβάζουμε, σε ακούμε και δεν ξεχνάμε ό,τι ζήσαμε μαζί, γιατί όπως είπε και η Μaya Aggelou “Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες αλλά πάντα θα θυμούνται πως τους έκανες να αισθανθούν.”», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που αναρτήθηκε στα σόσιαλ μίντια από την Ελένη Κωστόπουλου με την υπογραφή “Η μαμά” και που συνοδεύτηκε από μια τρυφερή, παιδική φωτογραφία του Ζακ.

Ολόκληρο το κείμενο της μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου

«Σήμερα θα γινόσουν 39. Οι φίλοι σου θα οργανωναν ένα πάρτυ έκπληξη για να γιορτάσετε τα γενέθλια σου. Θα γινοταν ίσως σε κάποια από τις αγαπημένες σου παραλίες στον τόπο που μεγάλωσες στην Κιρρα/Ιτέα. Θα ήταν μετά τη δύση του ήλιου , πάνω στα βότσαλα, με θέα τον Κορινθιακο.

Όταν εμφανιζόταν η τούρτα θα έκλαιγες από χαρά κι ευγνωμοσύνη και θα ένιωθες την αγάπη των φίλων σου να σε αγκαλιάζει. Πάντα σε συγκινούσε η ανθρώπινη επαφή, τα ειλικρινή συναισθήματα, το δόσιμο και το νοιαξιμο μεταξύ των ανθρώπων .

Θα χορευες κάτω απ’ τα αστέρια και η καρδιά σου θα πλημμυριζε από ευτυχία γιατί ήσουν ζωντανός, τα είχες καταφέρει για άλλον ένα χρόνο. Θα έβαζες στην άκρη του μυαλού σου όλες τις δυσκολίες και τους πόνους σου και θα κρατούσες άσβεστη την ελπίδα για το καλύτερο. Για περισσότερη ελευθερία, περισσότερα δικαιώματα, περισσότερη ζωή.

Ξέρεις παιδί μου η φυσική σου παρουσία έχει χαθεί αλλά ζεις με πολλούς τρόπους ανάμεσα μας. Σε νιώθουμε, σε διαβάζουμε, σε ακούμε και δεν ξεχνάμε ό,τι ζήσαμε μαζί, γιατί όπως είπε και η Μaya Aggelou “Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες αλλά πάντα θα θυμούνται πως τους έκανες να αισθανθούν.”

Ήσουν ένα δώρο στις ζωές πολλών ανθρώπων, κυρίως εκείνων που υπέφεραν και αγωνίζονται να επιβιώσουν και να χωρέσουν σε τούτο τον άδικο κόσμο. Ήσουν το χέρι που ακουμπούσε τον μελλοθανατο, το στόμα που μιλούσε για καλοσύνη και αποδοχή, η πένα που έγραφε και διεκδικούσε, το χαμόγελο που φώτιζε σκοτάδια, το βλέμμα που ακτινοβολουσε ευγένεια και συμπόνια.

Άνθρωποι σαν εσένα δεν χάνονται ποτέ γιατί έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια πίσω τους. Έχουν ριζώσει σε μάτια και καρδιές, έχουν γίνει ανάσα και αίμα, ψωμί και νερό, σπόρος και δροσιά.

Παιδί μου, η απόσταση μεταξύ μας είναι αγεφυρωτη αλλά η αγάπη φτάνει παντού.Till we meet again. Somewhere, somehow.

Η μαμά».

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Σπάνιος λευκός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά κοντά σε παραλία (εικόνες)

Ο Δούσης σοκάρει τους τουρίστες: «Ουρούν εκεί» – Τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα ξενοδοχείο

Ζάκυνθος: Πυροσβέστες καταγγέλλουν τον διοικητή τους για πρακτικές στρατιωτικού διοικητή της χούντας (έγγραφο)

Καλλιάνος: Για «πολλαπλό σκάνδαλο» τον καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ – Ο βουλευτής της ΝΔ έχει παράνομο Κέντρο Μελέτης

Βιασμός σε απορριμματοφόρο στο Πέραμα: 44χρονη υπάλληλος καθαριότητας καταγγέλλει πως τη βίασε ο οδηγός

Βιασμός σε απορριμματοφόρο στο Πέραμα: 44χρονη υπάλληλος καθαριότητας καταγγέλλει πως τη βίασε ο οδηγός

Ο 48χρονος υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος αποδέχτηκε μεν την ερωτική συνεύρεση, αλλά αρνήθηκε τη…

Ταϊλάνδη: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων – Ο προσβληθείς έχει τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο

Ταϊλάνδη: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων – Ο προσβληθείς έχει τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο

«Παρακολουθούμε 43 ανθρώπους που είχαν έρθει σε στενή επαφή με τον ασθενή και μέχρι στιγμής…

Μαγνησία: Τουρίστρια πέθανε από ανακοπή μόλις λίγα μέτρα από το νοσοκομείο – Απουσίαζε ο γιατρός

Μαγνησία: Τουρίστρια πέθανε από ανακοπή μόλις λίγα μέτρα από το νοσοκομείο – Απουσίαζε ο γιατρός

Ο λόγος που έχασε τη ζωή της μόλις λίγα μέτρα από το ιατρείο ήταν το…