Ζάκυνθος: Διάσωση 51 μεταναστών – Σύλληψη δύο ατόμων που κατηγορούνται ως διακινητές

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τον εντοπισμό από ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενός ιστιοφόρου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 42 ν.μ. δυτικά της Ζακύνθου.

metanastes

Υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου, οι πενήντα τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες (35 άνδρες, 7 γυναίκες και 11 ανήλικα) περισυλλέγησαν από το φορτηγό πλοίο “GULF RAIN” σημαίας Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Στη συνέχεια, οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε κτιριακές εγκαταστάσεις του νότιου λιμένα της Πάτρας. Οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από τις ακτές της Μαρμαρίδας Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, ενώ πλήρωσαν για την μεταφορά τους το ποσό των οχτώ χιλιάδων ευρώ έως δέκα χιλιάδες ευρώ έκαστος (8.000 €-10.000€).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Ιράν) εκ των ανωτέρω, ηλικίας 36 και 46 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι χειριστές του σκάφους, ενώ κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Δολοφονία Νασράλα: Πώς εμπλέκονται οι ΗΠΑ και η Μοσάντ στο σχέδιο εξόντωσης του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Δολοφονία Νασράλα: Πώς εμπλέκονται οι ΗΠΑ και η Μοσάντ στο σχέδιο εξόντωσης του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ φαίνεται πως εξαπέλυσε το φονικό πλήγμα εναντίον του ηγέτης της Χεζμπολάχ όταν έμαθε…

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα με πτώσεις δέντρων – Πάνω από 20 περιστατικά με κλειστούς δρόμους

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα με πτώσεις δέντρων – Πάνω από 20 περιστατικά με κλειστούς δρόμους

Μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν έξι πτώσεις δέντρων στη Μητροπόλεως, στην οδό Κατούνη, σε Τούμπα…